Tom Broekhuizen in kopduel. | Foto: Johanna Wever

SJC scoort niet maar wordt wel periodekampioen

Algemeen Sport

De bij een periodekampioenschap behorende lach straalde deze keer niet van de gezichten van de spelers. Aanleiding hiertoe was het onbegrip voor de scheidsrechterlijke beslissing om een in de ogen van velen glaszuiver doelpunt, wegens vermeend buitenspel af te keuren.

In het overvolle clubhuis ging daardoor het geplande 'oktoberfest' wat matig van start. Toch was er volop reden om tevreden terug te kijken op de start van dit seizoen. Met uiteindelijk het verdiende periodekampioenschap.
Trainer Sjaak Polak is niet het type trainer die vooraf tekent voor een gelijkspel. Dat bleek gedurende de wedstrijd heel duidelijk. Helaas kon SJC deze keer tegen het Rotterdamse Leonidas niet forceren waar het normaal zo goed in is: op het juiste moment een doelpunt maken.
Dat zat er in de eerste helft echter ook nauwelijks in. Met de straffe wind tegen en een tegenstander die heel bekwaam de bal in eigen gelederen kon houden ontstonden er voor SJC nauwelijks kansen. Leonidas leek heel terughoudend, kennelijk met angst voor een tegentreffer.
Voor SJC kwamen er, na 10 minuten zeer afwachtend te zijn geweest, toch een paar kleine mogelijkheden. Binnen 3 minuten zagen we schotje van Stef van der Zalm, een knal van Tom Duindam hoog over en een poging van Tom Broekhuizen uit de tweede lijn. Uit een vrije trap van Leonidas kwam een gevaarlijk moment waarbij Kevin Schelvis de bal uit de kruising moest boksen. Maar het rustsignaal kwam met de bekende brilstand.

Direct al na de rust zagen we een diagonaal schot van Jeroen Dedel wat net naast vloog. Even later kwam Rick van Dijk goed door maar zag zijn voorzet net weggetikt. In de 49e minuut knalde Verweij en vrij trap op de vuisten van de keeper. Drie minuten later spatte een werkelijk voortreffelijke kanonskogel van Tom Duindam buiten het bereik van de keeper op het aluminium. SJC bleef de druk opvoeren maar was daarbij beducht voor de tegenstoten van Leonidas. Waarbij hun sterspeler Amrani Zakaria de verdedigers tot uiterste inspanningen dwong.

Na ruim een uur moest Melvin Sloos naar de kant met ernstig lijkende hamstringblessure, en werd Abbas Al Tamimy in gebracht. Terwijl Dandy Steenvoorden ook zijn opwachting mocht maken.
Met eerst nog wat kleine mogelijkheden voor Duindam en Verweij viel in de 85e minuut het al gememoreerde afgekeurde doelpunt. Jeroen Dedel, die zich al 2 keer had onderscheiden door een hoog vanuit de lucht dwarrelende bal in een keer te controleren, ontweek heel bewust de buitenspelval. Tom Duindam, wel in buitenspel positie, onthield zich demonstratief van deelname aan deze aanval. Dedel, liet de keeper kansloos en scoorde bekwaam. Maar scheidsrechter Tempelaar uit Dordrecht besloot de treffer toch af te keuren. Deze dreun en de uiteindelijke bloedeloze 0-0 veroorzaakte een grafstemming bij de periodekampioenen. Zondag moet SJC gewoon weer aan de bak uit tegen SDO. Die Purmersteijn met 3-0 aan de zegekar bonden.
Bij SJC werkt de geblesseerde Timo Ruigrok hard aan zijn terugkeer. Hij speelde een halve wedstrijd bij de reserves.