De Adviesraad Sociaal Domein is afgelopen woensdag officieel geïnstalleerd. | Foto: Ina Verblaauw
De Adviesraad Sociaal Domein is afgelopen woensdag officieel geïnstalleerd. | Foto: Ina Verblaauw

Adviesraad Sociaal Domein ziet levenslicht

Algemeen Politiek

Op 27 september heeft de gemeenteraad de Adviesraad Sociaal Domein officieel geïnstalleerd. Een adviesraad, waarin vele organisaties hun krachten hebben gebundeld. De Raad voor Wonen, Zorg en Welzijn en het WMO-platform zijn hierin opgegaan. Zij willen zo meer bereiken voor de inwoners van Noordwijk.

Door Ina Verblaauw

Wethouder Marie-José Fles kwam met taart om de installatie te vieren en de leden een goede samenwerking en veel inspiratie toe te wensen. De gemeente wil goed samenwerken met de Adviesraad. Het is een belangrijke netwerkpartij waarmee de gemeente gericht vraagstukken doorspreekt en daarbij vraagt om mee te denken en bij te dragen aan effectieve oplossingen. De gemeente betrekt de Adviesraad dan ook bij voorkeur in een vroeg stadium bij ontwikkelingen rondom welzijn, zorg en wonen.

In de Adviesraad Sociaal Domein zitten vertegenwoordigers van mensen met een lichamelijke beperking/Noordwijk voor Iedereen, ouderenbonden, patiëntenorganisaties van chronisch zieken, cliëntenorganisaties in de GGZ, de huurdersbelangenvereniging, de Raad van Levensbeschouwing/de Kerken, de vakbonden, de Zonnebloem en gesubsidieerde organisaties die werkzaam zijn voor het algemeen belang in Noordwijk.
De Adviesraad komt één keer per maand bijeen. Besproken worden actuele onderwerpen als o.a. mantelzorg en de zorgpauze-pas, onafhankelijke cliëntenondersteuning, hulp bij de huishouding, de regiotaxi, de huisvesting voor mensen met een beperking en het verstrekken van trapliften.

De Adviesraad is te bereiken via www.noordwijk.nl/adviesraadsociaaldomein

Uit de krant