Tom Duindam (9) aan de bal. | Foto: Johanna Wever

Zege op Hollandia houdt SJC in de race: 2-3

Algemeen Sport

Grote opluchting voor SJC na het eindsignaal. Kort daarvoor was er minuten lang hoogspanning omdat Hollandia in een alles of niets spelletje op jacht was naar de gelijkmaker. Met enkele corners en vrije trappen waarbij de boomlange keeper zijn goal verliet om onrust te stoken voor het SJC-doel.

Sjaak Polak begon met Dandy Steenvoorden op rechts in de basis en daardoor met Jeroen Dedel op links. In de verdediging kreeg Juriaan van Duin de voorkeur boven David Verweij. Dit SJC begon aanvankelijk met te proberen veel druk naar voren te zetten. Maar deze speelwijze bracht niet het gewenste resultaat omdat de ploeg uit Hoorn daar goed op anticipeerde en nauwelijks ruimte gaf om een combinatie op te zetten. Waardoor SJC te vaak gedwongen werd de lange bal te spelen.

Balverlies

Bij een nonchalante actie op het middenveld was er het balverlies De uitkomende keeper Schelvis werd vervolgens met een frivool lobje te kijk gezet en de achterstand was daar:1-0. Dat had het gevolg dat SJC, ogenschijnlijk wel op jacht naar de gelijkmaker ging maar daarbij helaas niet echt gevaarlijk kon zijn.

Trainer Sjaak Polak constateerde dat zijn ploeg niet goed stond. Hij greep na de rust in door 3 man achterin zich bezig te laten houden met de 2 lastige spitsen van Hollandia. Polak later:'Dat had zijn effect,we kregen meer grip op de wedstrijd en we konden met meer druk de 2e bal steeds veroveren.' En dat gaf het gewenste resultaat.

Gelijkmaker

Polak bracht na rust Rick van Dijk voor Abbas al Tamimy en even later David Verweij voor Marvin Sloos. Hoewel Hollandia op een 2e doelpunt bleef loeren kwam het geloof in eigen kunnen weer terug bij SJC. En het was Tom Duindam die de gelijkmaker aan liet tekenen: 1-1. En daarna was het even SJC wat de wedstrijd bepaalde. Met daarbij een fraaie goal van Rick van Dijk :2-1.

De meegereisde supporters waren er groot deels nog niet gerust op. Ook al omdat Hollandia zich een ploeg toonde met durf en veel inzet. Zelfs de 2e treffer van Tom Duindam die de verlossend lijkende 3-1 op het scorebord liet noteren bracht niet die zekerheid die men normaal gesproken kan verwachten.

Nadat de Noord-Hollanders een tweede tegentreffer achter Schelvis wisten te krijgen werd het dan ook bloedstollend. In de ruim 5 minuten blessure tijd was het voortdurend billenknijpen en toen het verlossende fluitsignaal viel was de opluchting dan ook groot.

Zondag voor SJC een thuiswedstrijd tegen Alphense Boys. De ploeg uit Alphen is een van de favorieten voor de titel .En heeft 1 verliespunt meer dan SJC. Uit de statistieken met 13 goals voor en 7 tegen zou je kunnen afleiden dat zij aanvallend durven voetballen. Zij wonnen deze week hun wedstrijd tegen Heerenveen met 3-0. SJC zal dan ook geen makkelijk middagje tegemoet gaan.