Afbeelding

Lezing in de bieb over incestproblematiek

Algemeen Kort nieuws

Op donderdag 14 september om 19:30 uur vertelt Yolande Werdmüller von Elgg, auteur van de meeslepende roman 'Vanwege Saar', over incestproblematiek in de Bibliotheek.

Vanwege Saar is een roman, gebaseerd op ware feiten. In deze roman wil ze de geheime sluier opheffen en de stilte doorbreken rond dit thema dat in haar ervaring nog steeds een taboe blijkt te zijn.
'Vanwege Saar' vertelt het verhaal over het meisje Lydia. Lydia heeft haar incestervaringen zelf op de achtergrond gezet en is verder gegaan met haar leven. Lange tijd gaat het goed, ook met haar relatie, tot er iets knapt.
Ineens weet ze het weer.

Dan volgt de ontdekking dat haar zusje hetzelfde heeft meegemaakt. Dit geeft haar de moed haar vader te confronteren. 'Vanwege Saar' is een indringende roman waarin niet alleen de incest zelf, maar ook de langdurige gevolgen ervan centraal staan.

Het aantal onbekende incestslachtoffers is nog altijd groot. Incest gaat gepaard met geheimhouding. Dat is over het algemeen bekend. Wat minder op de voorgrond staat is hoe verstrekkend de gevolgen zijn: veel slachtoffers hebben levenslang. Via de geschiedenis van Lydia, een fictieve figuur, vertelt de auteur hun verhaal.

Op donderdag 14 september 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) kunnen geïnteresseerden de lezing bijwonen bij de Bibliotheek Bollenstreek, Akkerwinde 1A in Noordwijk. Kaarten kosten € 5,00. Er is koffie en thee en gelegenheid om vragen te stellen.

Uit de krant