Afbeelding

Deksels speelt in het TheaterHuis

Algemeen Cultuur

concert ♦ Zondagmiddag 9 april treedt Deksels op in het TheaterHuis aan de Voorstraat. 

Omdat ze zoveel succes hebben met hun optredens tijdens de Muzikale Kerstwandeling, waar ze al een aantal jaren aan hebben bijgedragen, zijn ze gevraagd ook in het voorjaar in Noordwijk te komen optreden. En dat wilden Ellen Volkers (zang), Henkjan Heming (diverse snaarinstrumenten / accordeon / zang), Rob van Beek (saxofoons / gitaar / percussie / zang) en Gert-Jan Kooren (contrabas / basukelele / basgitaar) graag.

Deksels vertaalt jazz- en popklassiekers naar het Nederlands, en steekt ze in een akoestisch jasje. Ukelele-hoempa, subtiele ballades, cajun, latin, alles komt langs. Wat in het Engels gewoon klanken waren wordt ineens iets dat in een bekende taal op je afkomt, zonder te verdrinken in elektronisch geweld. En dat levert nog wel eens verrassingen op. 
Om een idee te geven: de Doobies-rock van "Long train running" blijkt de latin-ballad "De trein gaat door" te zijn geworden, en "New York state of mind" is in het Nederlands veranderd in "Amsterdam gevoel". Inclusief de onvermijdelijke accordeon. 

In een optreden vol onvervalst speelplezier, onverwachte vondsten en onvermoede emoties neemt Deksels je mee door de krochten van het pop- en jazzarchief. 
Het begint zondag 9 april om 15.00 uur. Kaarten kosten € 15,00 incl. consumptie en zijn verkrijgbaar via www.noordwijkticket.nl en aan de  zaal. Meer informatie op www.zeepaanzee.nl 
 

Uit de krant