Afbeelding

Brisk plays Bach in Oude Jeroenskerk

Algemeen Cultuur

blokfluit ♦ Zondag 12 maart concerteert het spectaculaire blokfluitkwartet Brisk bij Muziek in Jeroen met een op J.S. Bach geïnspireerd programma.

Brisk betekent levendig en wakker. 'De genadeklap voor het imago van braafheid van de blokfluit', schreef een recensent ooit over Brisk. En dat is ook precies wat Brisk Recorder Quartet Amsterdam nastreeft. Het kwartet bestaande uit Susanna Borsch, Alide Verheij, Marjan Banis en Bert Honig verschijnt altijd op het podium met een enorme verzameling blokfluiten. Daardoor is een concert van Brisk niet alleen een lust voor het oor, maar ook voor het oog.
Koraalvoorspelen, concerti, fuga's, bewerkingen van muziek uit Bach's cantates en inventies behoren tot de favorieten van Brisk. Ze worden uitgevoerd met blokfluiten in barokstemming, waaronder een bijzondere c-bas en contrabas van Friedrich von Huene.

Daarnaast vroeg Brisk Toek Numan, Guus Janssen en Mayke Nas, de nieuwe Componist des Vaderlands, om hedendaagse composities te schrijven voor dit programma. Ze zijn bedoeld als orenwassers en als contrast met en commentaar op Bachs werk. Zo doen deze componisten iets wat Bach ook deed: het werk van een ander als uitgangspunt nemen en als inspiratiebron gebruiken voor iets nieuws.

Het concert op zondag 12 maart begint om 15.00 uur. Kaarten voor dit concert kosten € 15,-. Vrienden van Muziek in Jeroen krijgen op alle kaarten € 5,- korting.
De kaarten zijn in de voorverkoop bij Theater de Muze of via www.demuzenoordwijk.nl.
Na afloop wordt er gratis wijn en fris geschonken in het koor van de kerk.

Uit de krant