De gemeenteraad koos voor het bootcamp en zoekt op een andere plek naar oplossingen  voor parkeren. | Foto en tekst: Wim Siemerink
De gemeenteraad koos voor het bootcamp en zoekt op een andere plek naar oplossingen voor parkeren. | Foto en tekst: Wim Siemerink

Geen auto's op Bootcamp

Algemeen Politiek

vergunning ♦ Parkeren is voorlopig een onoplosbaar probleem in Noordwijk aan zee. Het zal nog weer groter worden wanneer Heijmans straks de hekken plaatst rondom de nieuw te bouwen woonwijk Duineveld op de plek van het oude Bollenbad. Op deze plek maken nu nog een groot aantal bezoekers heel dankbaar gebruik van een gratis plaatsje.

In het parkeeronderzoek werden aangegeven waar mogelijk oplossingen konden worden gevonden voor het parkeerprobleem. 'Nu niets doen is geen optie', was de belangrijkste conclusie.

Het CDA kwam bij monde van Theo Alkemade in de raadsvergadering met het ernstige verwijt aan het college dat er kansen onbenut zijn gebleven. Zo'n belangrijke gemiste kans zou de plek zijn waar nu het bootcamp van Richard Houwaart staat te pronken. Want in het genoemde rapport staat deze plek nadrukkelijk genoemd als alternatief.

Mede daarom kwam het CDA met een ingrijpende motie om de procedure tot het verlenen van een vergunning aan Houwaart met onmiddellijke ingang stop te zetten. Met de opdracht aan het college actie te ondernemen om ter plekke parkeren mogelijk te maken. Deze motie haalde het echter niet. Andere partijen bleven terughoudend bij dit rigoureuze voorstel. Ook al omdat het college verzekerde dat de grondeigenaar niet bereid blijkt om zijn grond voor dit doel beschikbaar te stellen. Partijen onthielden hun steun ook al omdat de exploitant de dupe zou worden.

Tussendoor uitte fractievoorzitter Theo Alkemade felle kritiek op het college. Wat in de persoon van wethouder van Duin nadrukkelijk had meegewerkt aan een feestelijke opening. 'We zagen u linten knippen en poseren voor de persfotografen terwijl de vergunning nog niet eens was verleend', was het verwijt. Daarnaast kritiek op het oogluikend toestaan van de illegale bouw van een tent en het plaatsen van verrolbare units. Daar bleken wel meer partijen een vraagteken bij te zetten. De coalitie zag daarin echter geen reden om het college openlijk te recht te wijzen door de motie te steunen. Hierdoor kan het Bootcamp van Houwaart zijn vergunning voor de tijd van 5 jaar wel snel krijgen.

Uit de krant