Wethouder Fles: 'Wij kijken niet alleen naar de reguliere huisvestingsmogelijkheden.'
Wethouder Fles: 'Wij kijken niet alleen naar de reguliere huisvestingsmogelijkheden.'

Huisvesten statushouders blijft een probleem

Algemeen Politiek

vluchtelingen ♦ Noordwijk worstelt nog steeds met de opgelegde taakstelling betreffende het huisvesten van vluchtelingen en dan met name de statushouders.

Noordwijk blijkt 32 statushouders al te hebben gehuisvest, 23 in reguliere sociale huurwoningen en 9 in de zogenaamde 'doorstroomwoningen'. Voor 31 december moet nog aan 51 statushouders een huis worden aangeboden. Als dit niet gaat lukken dan kan een reprimande van de Provincie Zuid Holland worden verwacht.

Naarstig wordt dus naar mogelijkheden gezocht waarbij met buurgemeenten wordt overlegd of samenwerken mogelijkheden biedt. Wethouder Fles kwam eerder onder vuur te liggen toen bekend werd dat de voormalige school aan het Uitvaltij als locatie zou zijn aangewezen. Omwonenden waren ongerust en bepaald niet te spreken over het ontbreken van communicatie.

Deze week informeert de wethouder de politiek over een quick scan die daarover werd uitgevoerd. En in een schrijven meldt zij: 'wij kijken niet alleen naar de reguliere huisvestingsmogelijkheden, maar tevens naar andersoortige, maatschappelijk aanvaardbare oplossingen zoals het inzetten van doorstroomwoningen, gemeentelijke woningen en andere locaties.

Aangaande Uitvaltij wordt begin november een informatiebijeenkomst voor omwonenden georganiseerd. Om de uitkomsten van het onderzoek te delen en input te verwerven over de wijze waarop de voormalige school geschikt gemaakt zou kunnen worden voor huisvesting. Er is inmiddels een gesprek geweest met de bewoners over de invulling van deze bijeenkomst.

Uit de krant