Logo denoordwijker.nl
Kort nieuws

Dotjes van Hoffenne doen mee aan Dot Day

stipjes ♦ Sinds 2009 vieren 6.000.000 kinderen over de hele wereld op 15 september de internationale Dot Day. Ze lezen dan allemaal het boek The Dot van Peter H. Reynolds, in het Nederlands uitgegeven als De Stip.

Door Joke van der Zanden

Het schoolhoofd Ingrid Luk, wilde me het boek The Dot, wel helemaal voorlezen, zo enthousiast was ze er over. "Het gaat over een meisje dat na de creatieve les nog steeds niets op papier heeft. Haar lerares probeert haar te helpen en krijgt haar zover dat ze een stip zet op het papier. Ze prijst het kind en vraagt of ze het wil ondertekenen. De week erna hangt haar stip in een lijst aan de muur. Ze is verrast en denkt: 'Dat kan ik beter!' En ze gaat aan de slag", lacht Ingrid. "Maar het is ook een heel ontroerend boek. Zelfvertrouwen is waar het om draait. We hebben alle kinderen gevraagd kleding met dots (stippen) aan te trekken. Wij geven sinds een aantal jaar Engels vanaf groep 1. Dit kalenderjaar hopen wij het Early Bird kwaliteitskeurmerk te halen. Wij zijn dan de eerste school in Noordwijk met het keurmerk", legt Ingrid uit. De juf van groep 1 / 2 sprak met de leerlingen in het Engels en ze begrepen direct wat ze bedoelde.

Stippen

Overal komen de stippen terug. De bovenbouw gaat aan de slag met het getal pi. Er wordt gesproken over morse of braille. Maar natuurlijk gaan ze vooral creatief aan de slag met stippen. "Creativiteit, zelfvertrouwen en Engels zijn de drie speerpunten van de dag en de reden dat we dit jaar voor het eerst meedoen. We hopen er een jaarlijks terugkerend project van te maken," aldus Ingrid.

Meer berichten