Logo denoordwijker.nl
Kort nieuws

Mindfulness voor mantelzorgers

Mindfulness ♦ Steunpunt Mantelzorg Noordwijk organiseert in samenwerking met psychologe Cocky Nauta van Marente een workshop Mindfulness. Deze middag vindt plaats op donderdag 29 september van 13.30 tot 15.30 uur aan de Gooweg 17.

Mantelzorger zijn kan veel voldoening geven. Maar men kan ook te maken krijgen met teleurstellingen en tegenslagen. Soms heeft men zelfs het gevoel geleefd te worden door de omstandigheden. Het is dan voor de hand liggend om op de automatische piloot dingen te doen, waardoor men mogelijk in een patroon terecht komt, waarvan men zelf soms niet meer weet hoe men daar weer uit kan stappen.

Door Mindfulness leert men met behulp van oefeningen, ruimte voor zichzelf te maken. Benauwde patronen los te laten en flexibeler en meer ontspannen in het leven te staan. Mantelzorgers kunnen zich aanmelden tot 27 september via tel. 06-55456779 of mantelzorgsteunpunt@welzijnnoordwijk.nl Tip: trek makkelijk zittende kleding aan.

Voor wie graag verder wil ervaren en oefenen na deze kennismaking, biedt Marente de mogelijkheid van een vierdaagse training, gegeven op woensdagavonden in Woonzorgcentrum Jeroen.

Meer berichten