Afbeelding

Wethouder Fles door emotie overmand tijdens raadsvergadering

Politiek Politiek

Opmerkelijk feit tijdens de raadsvergadering van donderdag. Overvallen door heftige emoties bleek wethouder Marie José Fles niet in staat om haar inbreng volledig af te maken.

Met betraande ogen ging zij van tafel waarna wethouder Salman haar op schrift gestelde relaas verder voor las. Het gebeurde allemaal naar aanleiding van vragen van het CDA betreffende vervangende huisvesting voor bewoners van voormalig hotel de Branding. Deze bewoners dreigen per 1 september dakloos te worden omdat hun huisvesting in het kader van handhaving dan wordt gesloten.

De zaak dreigde te escaleren. Exploitant Den Dulk werd niet geaccepteerd als vertrouwenspersoon van de bewoners en als gesprekspartner. In de media kreeg de zaak veel aandacht. Op de gemeentelijke website was eerder te lezen dat de gemeente de verantwoordelijkheid in deze zaak geheel afwees richting de exploitant.

Pas tijdens de raadsvergadering kwam verantwoordelijk wethouder Marie José Fles persoonlijk met uitleg. De wethouder betoogde dat er wel degelijk geprobeerd was om met de bewoners in gesprek te gaan. Om daarbij vast te stellen in hoeverre er door de gemeente Noordwijk een helpende hand kon worden toegestoken. Maar dat de opstelling van de verhuurder het de wethouder onmogelijk maakte om individuele gesprekken te voeren. Iets wat haar kennelijk zo emotioneerde dat zij snikkend de kring moest verlaten.

Later zou de wethouder ons vertellen dat ze door emoties werd overmand vanwege de vele negatieve reacties, vooral die op de sociale media, waarbij ze werd neergezet als iemand die zich niets wilde aantrekken van het lot van anderen. Verdere details wilde zij daar niet meer over kwijt. Opvallend is wel dat de eerder genoemde publicatie hierover van de gemeentelijke website snel is verwijderd. In die publicatie stond wel degelijk dat de gemeente het als verantwoording zag van de exploitant van de Branding.

Uit de krant