Logo denoordwijker.nl
Sten Goossen in kopduel. | Foto's: Johanna Wever
Sten Goossen in kopduel. | Foto's: Johanna Wever
foto's Sport

SJC wint van De Meern: 3-2

  Sport

voetbal ♦ Na afloop een samenzang van Kees Zethof, zijn technische staf en zijn selectie. The Pianoman schalde door de luidsprekers. Het was weer feest in het clubhuis van SJC na de winst op De Meern.

Bijna 400 toeschouwers waren getuigen van een zeer boeiende wedstrijd. Waarbij alles wat voetbal mooi maakt door SJC werd ingebracht. Oogstrelende acties, verkeerde keuzes, tactische ingrepen aangevuld met een hartverwarmende strijdlust. 

Al kort na het begin was SJC de juichende ploeg die via een perfecte aanval over 4 schijven, door Goosen de 1-0 op het scorebord liet aantekenen. Tegenstander De Meern toonde direct aan zich bij deze achterstand niet neer te leggen. Het bleek een ploeg met grote stevige spelers in combinatie met snelle balkunstenaars. Die het SJC gewoon lastig ging maken. Het overwicht dat ontstond werd aanvankelijk door SJC simpel gepareerd. Een wel heel makkelijk gegeven penalty bracht echter toch het gevreesde tegendoelpunt. SJC moest ook hierna het initiatief aan de Meern laten. Hoewel er vlak voor rust zich nog een fraaie kans voordeed. Dandy Steenvoorden werkte zich plots langs 3 tegenstanders, waarna Walters schoenmaat 2 maten te klein bleek te zijn.

Na rust werd het de toeschouwers hetzelfde spelbeeld voorgeschoteld. Een technisch vaardiger de Meern en een SJC dat met hartverwarmende ijver er alles aan deed om op de been te blijven. Maar toch viel de 1-2. Een fraaie individuele actie was de verdedigers inclusief keeper Schelvis te machtig.

SJC zou heel snel de stand gelijk hebben kunnen trekken na een handsbal in het beruchte gebied. Maar de uitstekende keeper koos de juiste hoek en pareerde Ruigrok's schuiver. Terwijl de Meern de mouwen opstroopte herpakten de SJC-ers zich na de tegenvaller wonderwel. Zethof wisselde Steenvoorden in voor Verhoek en instrueerde Verweij die in de spits moest opereren. Dat bracht het gewenste resultaat. SJC zocht nadrukkelijk de aanval en kon na een goede voorzet van Martijn Walter via een uitstekende kopbal van Goosen op gelijke hoogte komen 2-2. En het publiek kreeg meer en zag Kees Zethof vanaf de zijlijn zijn ploeg zichtbaar inspireren. Met hese stem schreeuwde de spelers toe dat terugkruipen in eigen strafschopgebied geen optie was. Zelfs Verhoek werd richting de spitsen gestuurd om via de kopkracht de Meern te verrassen. SJC claimde nog een tweede penalty toen de keeper zonder de bal te spelen Walter een scoringskans ontnam. Maar dat werd weggewuifd. Toch kwam die strafschop er, na wederom na hands, toch nog. Een zeer kordate zelfverzekerde Verhoek liet de doelman dit maal kansloos en bepaalde de eindstand: 3-2.

Zondag moet SJC richting Amersfoort om promovendus Hoogland te bestrijden.

Meer berichten