Afbeelding
Foto: pr

Intentieverklaring getekend onderzoek bestuurlijke samenwerking scholen Duin- en Bollenstreek

Onderwijs

Noordwijk/Voorhout - De besturen van Voortgezet Onderwijs Noordwijk en Fioretti Teylingen en de Medezeggenschapsraden(MR’s) hebben op 29 maart 2023 een intentieverklaring getekend voor het starten van een onderzoek naar een bestuurlijke samenwerking. Volgens de besturen is een nauwere samenwerking nodig om het brede aanbod van het onderwijs voor leerlingen in de Duin- en Bollenstreek op peil te houden en waar nodig te vergroten.

De Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Noordwijk heeft één school in Noordwijk, het Northgo College. Stichting Fioretti Teylingen heeft 6 scholen voor voortgezet onderwijs in Hillegom, Lisse, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnsburg en Voorhout.

Onderzoek

De MR’s hebben ingestemd met het starten van een onderzoek door medeondertekening van de intentieverklaring. Het onderzoek kijkt onder andere naar de mogelijkheden en de gevolgen van een bestuurlijke samenwerking, waarbij de pluspunten voor elk bestuur duidelijk moeten worden. 

Identiteit blijft behouden

Bestuurder Johan van der Plas van Openbaar Voortgezet Onderwijs Noordwijk is blij dat de MR’s positief staan tegenover een onderzoek: “Een nauwe samenwerking kan voordelen op leveren, zoals het versterken van beide organisaties en het delen van elkaars kennis. Beide besturen zien een meerwaarde. Uit onderzoek moet blijken of die meerwaarde er daadwerkelijk is en waar die naar voren komt.” 

Bestuurder Kees Vreugdenhil van Fioretti Teylingen: “Mocht uit het onderzoek blijken dat een nauwe samenwerking positieve gevolgen heeft, dan heeft dat géén invloed op de identiteit en herkenbaarheid van de scholen, die blijft gehandhaafd. Dat geldt ook voor de werkgelegenheid.”

Het onderzoek duurt naar verwachting 6 maanden. Daarna volgt een besluit. Ook hierbij worden de MR’s betrokken.

Uit de krant