Met een gouden schaar knipt wethouder Ter Hark het lint door voor het kunstwerk bij Veldzicht.
Met een gouden schaar knipt wethouder Ter Hark het lint door voor het kunstwerk bij Veldzicht. Foto: Ina Verblaauw

Tulpenkunstwerk onthuld

Algemeen

Op een winderig stukje veld langs de Herenweg, bij Streekmuseum Veldzicht, werd donderdag 11 april het kunstwerk ‘Embedded’ onthuld door wethouder Roberto ter Hark. Met het doorknippen van een lint met een gouden schaar opende hij het labyrint, dat direct in gebruik werd genomen door de aanwezigen.

Door Ina Verblaauw

Het kunstwerk, ontworpen door kunstenaar Gerard ten Broek, is voortgekomen uit de tentoonstelling Biënnale van 2023. Het streekmuseum had toen al een kleiner labyrint van zijn hand, gemaakt van bamboestokken. Ten Broek ging daarmee nu aan de slag wat resulteerde in een kunstwerk bestaande uit 10.000 tulpen in de kleuren geel en rood. Het oorspronkelijke idee was een labyrint te maken bestaande uit vier kleuren: de vier dorpskernen uitbeeldend. Een dummy daarvan werd aan de wethouder overhandigd. In de kern van het doolhof ontmoet je het keramieken hoofd met als titel Not Yet Beyond, gemaakt door Pam Vis-Feijtes.

Ter Hark was blij met dit kunstwerk. ‘De gemeente zet zich in voor kunst in de openbare ruimtes en deze is heel toegankelijk voor iedereen.’

Uit de krant