Afbeelding
Foto: pr

Muzikanten blazen nieuw leven in de Oude Jeroenskerk

donderdag 2 mei 2024 0:00

Tijdens de KunstKlank voorstelling ‘Adem, Ruimte en Licht’, die van donderdag 2 tot en met zondag 5 mei loopt in de Oude Jeroenskerk, klinken er bijzondere klanken.

Waar het orgel in de kerk een begeleidingsinstrument is, klinkt er nu een hedendaagse compositie op het historische knipscheerorgel van Jaco van Leeuwen. Hermine Deurloo improviseert met haar mondharmonica op deze bestaande orgel muziek, en creëert kleuren en tegenkleuren. An Raskin bespeelt de bayan, een variant van de knopaccordeon, een instrument dat zich vanuit de Russische volkscultuur ontwikkelde tot een volwaardig concertinstrument. En Gordon Laing speelt een fagotsolo van Willdon Osborne.

Het jonge vocaal ensemble laat samen met het KunstKlank Theaterprojectkoor muziek van hedendaagse componisten als Gjeilo, Whitacre en Esenvalds klinken tussen de metershoge kunstwerken van fotografische landschappen met geborduurde accenten van Jackie Mulder.

Voor meer info en tickets zie www.kunstklank.nl.

Locatie