Vlnr: Theo Alkemade, Waldo von Faber en Ben Kersbergen. | Foto: Willem Krol, tekst: Ina Verblaauw.
Vlnr: Theo Alkemade, Waldo von Faber en Ben Kersbergen. | Foto: Willem Krol, tekst: Ina Verblaauw. Foto: willem krol

Oplevering Parallel Boulevard

Algemeen

Noordwijk - De Parallel Boulevard ging 14 september 2021 vanaf De Grent voor de helft dicht. In die periode startte de renovatie van de Parallel Boulevard. In de zomer van 2022 was de gehele Boulevard weer toegankelijk. Najaar 2022 startte de renovatie van de tweede helft van de boulevard.

Woensdag 29 maart werd het totale project opgeleverd. Wethouder Theo Alkemade, Waldo von Faber namens het Hoogheemraadschap en Ben Kersbergen, projectleider van Dura Vermeer Infra waren hierbij aanwezig. Wethouder Theo Alkemade sprak in 2021 al: “als we toch de grond in moeten, dan maar meteen alles aanpakken”. En dat is gebeurt. Het meeste werk heeft onder de grond plaatsgevonden en is daardoor onttrokken aan het oog. Zoals het apart afvoeren van riool- en regenwater. 

Innovatieve drainage

De grondwaterproblematiek is robuust aangepakt, zodat wateroverlast in onder andere de Hoofdstraat tot het verleden behoort. Dit gebeurde door het aanleggen van een innovatieve drainage voor het verlagen van het grondwater. Ook bovengronds is de renovatie merkbaar. Betere fietspaden, groenvoorziening en een toegankelijkere opstapplek voor het openbaar vervoer. Wanneer volgende week de aanleg van de rotonde Vuurtorenplein gereed is, is een groot project afgerond.

Uit de krant