Logo denoordwijker.nl
De winnaars van de fotowedstrijd van Hartverwarmend Noordwijk. | Foto: PR
De winnaars van de fotowedstrijd van Hartverwarmend Noordwijk. | Foto: PR (Foto: )

Noordwijkse perfecte plaatjes zijn bekend

De 

Overweldigend was het aantal inzendingen voor de hartverwarmend Noordwijk fotoverkiezing, die Noordwijk Marketing begin november was gestart. De jury, bestaande uit de Noordwijkse fotografen Jeanette van Starkenburg en Thomas Steenvoorden hebben uit de meer dan 300 inzendingen de twee foto’s van Anke van den Burg en Fija Mills Zwanenburg als de perfecte plaatjes en daarmee als winnaars van de fotoverkiezing aangewezen. 

Iedereen kon z’n mooiste en meest hartverwarmende foto insturen om mee te dingen naar een van de prijzen. Om deze met elkaar te delen en iedereen ervan te laten genieten in deze onzekere tijden waar iedereen zoveel mogelijk thuisblijft. Voor het bepalen van de winnende foto’s hebben Thomas Steenvoorden en Jeanette van Starkenburg onder andere gekeken naar het onderwerp, de kwaliteit, scherpte en compositie van de foto. 

Jeanette en Thomas waren het helemaal eens over de winnende foto. ‘Deze sprong er echt uit. Een sfeervolle warme foto, mooie scherptediepte en ook door de kleur van zonsondergang. Echt een hartverwarmende foto!’ Anke van den Burg is er enorm trots op dat zij met haar foto de winnaar is van de hartverwarmende fotoverkiezing. ‘De laatste twee jaar ben ik steeds meer gaan fotograferen en heb ik een online cursus gevolgd. Dan is het fantastisch dat juist mijn foto als de mooiste wordt gekozen. Bovendien kan ik mijn techniek nu nog verder verfijnen met mijn gewonnen prijs: een fotowalk met Jeanette van Starkenburg.’

De tweede prijs was voor de foto van het hert van Fija Mills Zwanenburg. ‘Prachtig en krachtig portret van een hert in de duinen, zeer sfeervol in beeld gebracht. Mooie scherptediepte’, aldus de jury. Heel blij was Fija met de erkenning: ‘Elke dag trek ik er wel op uit om de mooiste foto’s in de natuur en vooral van dieren te kunnen maken. Fotograferen is echt mijn passie, dus iedereen kan nog veel foto’s van mij gaan zien.’ Fija ontvangt de prachtige foto van het hert op Dibond, aangeboden door Foto van Kampen.

De ingezonden foto’s van de Hartverwarmend Noordwijk fotoverkiezing zijn te bewonderen op www.noordwijk.info/nl/thema/hartverwarmend-noordwijk/fotoverkiezing

Meer berichten