Philip Ties van GVVV in duel met Sander Bosma. | Foto: OrangePictures
Philip Ties van GVVV in duel met Sander Bosma. | Foto: OrangePictures Foto: Rene Nijhuis

Noordwijk staat opnieuw met lege handen tegen GVVV

Algemeen Sport

Noordwijk zit duidelijk in een fase waarin het vooral niet mee zit. Ook in Veenendaal tegen GVVV bleken de roodwitten simpelweg niet in staat om het veldoverwicht om te zetten in doelpunten. Op het juiste moment scoren blijkt inmiddels een Noordwijks probleem.

De treffer van Emiel Wendt bleek tekort om de winst mee naar Noordwijk te nemen. Zelfs een overweldigend slotoffensief bracht niet waar Noordwijk sportief gezien recht op had. Zo bleven de 3 punten in Veenendaal en moeten de Noordwijkers op zoek naar een oplossing om het tij te keren.

Een feit is en blijft dat het allemaal zo anders had kunnen aflopen. Noordwijk deed vanaf de aftrap direct dat wat Kees Zethof zijn mannen altijd voor houdt: ’Doe dat waar je goed in bent’. Zo werd ook nu de aanval gezocht en de tegenstander onder druk gezet. Daarbij had Zethof ervoor gekozen om Slegt en James op de bank te laten en te beginnen met Stef van der Zalm als diepgaande middenvelder tussen Bosma en Roshanali. De opbouw van uit de verdediging ging best goed en ook het vervolg met diep gespeelde ballen achter de verdediging van GVVV zag er aanvankelijk heel goed uit. GVVV hield veel mensen achter de bal en trof Noordwijk daarmee op de zwakke plek. Want dit Noordwijk mist toch de intelligentie en de splijtende pass zoals bijvoorbeeld Thomas Reynaers dit vorig seizoen op beslissende momenten zo vaak liet zien.

De speelwijze resulteerde wel in een Noordwijks overwicht met voldoende mogelijkheden voor de roodwitten. Maar een redding op de doellijn van verdediger Taoufik Adnane, een ongelooflijke reflex van doelman Johan Jansen en de lat, na een schot van Stef van der Zalm, stonden Noordwijkse treffers in de weg. Bovendien kwam Noordwijk aanvankelijk verdedigend nauwelijks in de problemen maar plots was er, na ruim een half uur spelen, toch de 1-0 achterstand. Uit een overigens gedegen opgezette aanval zagen wanhopige Noordwijkers dat GVVV’er Haouat meedogenloos wist te scoren. De wanhoop werd nog duidelijker zichtbaar toen kort daarop Rietveld over de schreef ging en de bal op de stip belandde. Even leek het of keeper van Vliet een doelpunt kon voorkomen maar uit de rebound vond Philip Ties toch scoren:2-0. Toen al werd duidelijk dat het voor Noordwijk niet eenvoudig zou zijn om de winst als nog naar zich toe te trekken.

Na de rust was het aan Noordwijk om veel effectiever om te gaan met het veldoverwicht en daarbij vooral verdedigend attent te blijven. Na bijna een uur spelen kwam er een 100%kans van heel dichtbij maar ook hier wist keeper Jansen een doelpunt te voorkomen. Toch kwam de aansluitingstreffer op een goed moment. Er stonden 64 minuten op de klok toen Emiel Wendt vanuit een rommelige situatie het net wist te vinden: 2-1. Met nog 25 minuten te gaan was er plots weer van alles mogelijk. Maar het ontbrak Noordwijk naast scorend vermogen bovendien aan echte creativiteit.

De voorspelbare alles of niets periode gaf wel een paar bijzonder spannende momenten maar in de stand kwam geen verandering meer.

Inmiddels staat Noordwijk met slechts 3 punten uit 5 wedstrijden in de kelder van de 2e divisie. De vaststelling dat dit onterecht is levert niet de noodzakelijke punten op. Maar wel de realiteit dat er uit een ander vaatje dient te worden getapt.

Emiel Wendt verklaarde voor de camera’s van Omroep West: ‘Natuurlijk , we snakken naar een overwinning en die gaat er ook komen. Maar er zijn pas 5 wedstijden gespeeld. En we moeten ons daarom niet blind staren op de ranglijst.’

Het belangrijkste wat Noordwijk nu te doen staat blijft punten verzamelen en klimmen op die ranglijst. Of dit zaterdag al kan is de vraag. Tegenstander is dan TEC en zij speelde op 26 september hun laatste wedstrijd. Het is afwachten of er zaterdag wel gespeeld kan worden.

Uit de krant