Eerste paal bij SJC in alle soberheid geslagen [foto's] | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Onder het oog van het voltallige SJC-bestuur werd de eerste paal voor de nieuwbouw geslagen. | Foto's: Wim Siemerink
Onder het oog van het voltallige SJC-bestuur werd de eerste paal voor de nieuwbouw geslagen. | Foto's: Wim Siemerink
foto's

Eerste paal bij SJC in alle soberheid geslagen

‘Eindelijk is het zover’. Dat was van de gezichten van het voltallig aanwezige SJC bestuur af te lezen toen de eerste heipaal langzaam maar zeker door een stampende heimachine de bodem werd ingedreven. Om als basis te dienen voor een compleet nieuwe verenigingsaccommodatie die boven op een multifunctionele sporthal gaat worden gerealiseerd.

De geschiedenis rondom het tot stand komen van een nieuwbouwproject is wel bekend. Een inmiddels langdurige weg, via een opportunistische politieke route, waarop de tegenslagen zich in regelmaat bleven manifesteren. Vanaf het vertraagde afleveren van goederen door een lage waterstand in de Rijn gevolgd door respectievelijk het uitzonderlijk traag afleveren van de vergunningen, een mislukte Europese aanbesteding, vertragingen door fusieperikelen, tussentijdse PFAS- en stikstofwetgeving, veranderde fiscale wetgeving tot aan de spannende onderhandse aanbesteding, was het voor de bestuursleden een wedstrijd met een eindeloos lijkende verlenging, waarin telkens opnieuw tegenslagen moesten worden verwerkt.

Terwijl het verenigingsleven zich al vele maanden lang afspeelt in een nauwelijks representatieve tijdelijke accommodatie kwam daar de huidige coronacrisis nog eens over heen. Dat leverde opnieuw zware financiële consequenties op.

Wanhoop

Vanwege de omstandigheden was het een bijzondere sobere bijeenkomst. Zonder de gebruikelijke bruisende champagne, zonder een verenigingsvoorzitter of wethouder sportzaken aan de handels van de heimachine. Zonder een staande ovatie van honderden voetballers.

Tot grote oplichting van het bestuurskader verdween nu eindelijk, na eindeloos lijkend uitstellen, de eerste van de 378 heipalen bijna 13,5 meter de zandbodem in. Slechts op ongeveer 3 meter diepte gehinderd door een dun laagje klei.

Er waren volgens voorzitter Meijvogel een aantal momenten waar de wanhoop nabij was en men zich nadrukkelijk afvroeg of het allemaal wel goed zou komen. De belofte van toen, dat het 100-jarig bestaan van de Jeroensclub in een fonkelnieuw clubhuis zou kunnen worden gevierd, werd al gauw door de werkelijkheid achterhaald. ‘Het was een taaie klus’, vertelt projectleider Mark van Oostrum, die zich samen met de bouwcommissie zag geplaatst voor heel veel onverwachte uitdagingen. Hij wijst op de positieve benadering van de gemeenteraad die begrip toonde, steun verleende en heel nauw bij de ontwikkelingen betrokken bleef en steeds unaniem goedkeuringen verleende aan het voorlopig ontwerp, het definitieve ontwerp en de financiële consequenties.

Met heel veel vertrouwen, niet in de laatste plaats vanwege de samenwerking met BAM, is nu de weg ingeslagen naar realisatie van het geweldige bouwproject. Voor de jubileumviering,welke op 26 september van dit jaar op de agenda stond, is echter wel een nieuw draaiboek noodzakelijk. Er leeft nu de verwachting dat op 26 september 2021 het jubileumjaar in eigen clubhuis kan worden afgesloten. Wat er in de tussengelegen periode nog voor tegenslagen op de loer liggen weet men nog niet. Wel heeft de club meer dan duidelijk gemaakt dat de bijna 100-jarige nog vitaal genoeg is om ook uiteindelijk een bijzondere glans aan de jubileumviering te geven.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>