Zeeverhalen van Binnenuit | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto:
Cultuur

Zeeverhalen van Binnenuit

Dorus Mol, de dorpsomroeper die ons in 2008 meenam door Noordwijk is terug en bezoekt zijn badplaats opnieuw. Het is 2020 en de ‘Zeeverhalen van Binnenuit’ zijn nu als podcast én wandeling beschikbaar!

Een culturele impuls voor het wachtende KunstKlank publiek en alle Noordwijkers in deze contactarme tijd. De ‘Zeeverhalen’ bieden herinneringen aan het verleden en zijn een ode aan het erfgoed van Noordwijk-Binnen en Noordwijk aan Zee. Het is een unieke wandeling door het dorp en over geheime paadjes op Zee. Extra leuk is het dat deze podcast ook een wandeling is die vanuit je stoel te beleven is als je binnen zit en aan huis gekluisterd bent.

De gehele route is ongeveer 10 kilometer lang en duurt ongeveer 2 uur en 45 minuten, maar kan opgesplitst worden in een tour door Noordwijk aan Zee of Noordwijk Binnen. Ook voor kinderen is de route leuk en informatief.

De historische audiotour door Noordwijk verscheen op initiatief van KunstKlank al in 2008. Een boekje (met CD) met wandelroute langs bekende en onbekende highlights uit de Noordwijkse geschiedenis. De wandeling was samengesteld door Nicolaas Duin, Herma van Piekeren en Martha Baalbergen, in samenwerking met Noordwijkers die vertelden over de historie van ons dorp. Tussendoor klinkt Dorus Mol met de stem van Eric Borrias, jazzmuziek van Bob Rigter en muziek uit de KunstKlank-voorstellingen.

In deze uitdagende periode waarin samenzijn en ons normale leven danig op de proef wordt gesteld, heeft KunstKlank in samenwerking met Cees Geuze de ‘Zeeverhalen van Binnenuit’ nieuw leven ingeblazen. Ze zijn nu online en als podcast beschikbaar gemaakt. Met een mobiele telefoon met internetverbinding is de wandeling te lopen en op je laptop of iPad vanuit je stoel te beluisteren. 

Kijk op https://kunstklank.routemaps.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>