SJC niet opgewassen tegen Hollandia | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Stef van de Zalm heft de arm nadat hij de openingstreffer tegen Hollandia voor zijn rekening nam. | Foto: Johanna Oskam
Stef van de Zalm heft de arm nadat hij de openingstreffer tegen Hollandia voor zijn rekening nam. | Foto: Johanna Oskam (Foto: )
Sport

SJC niet opgewassen tegen Hollandia

De teleurstelling achteraf was begrijpelijk. De uiteindelijke 4-2 nederlaag zeker geflatteerd. Maar de zwartwitten konden met opgeheven hoofd de kleedkamer opzoeken. Want de jonge ploeg van Florian Wolf had opnieuw laten zien dat er volop potentie aanwezig is.

Terwijl trainer Wolf vooral terughoudend is liet de spelersgroep eerder nog weten dat ze zeker mee willen doen in een titelstrijd. Of dat kan worden waar gemaakt lijkt zeer onzeker. Want er zijn sterke tegenstanders die eenzelfde doelstelling nastreven. Een ervan is Hollandia uit Hoorn.Die SJC aan de zegekar bond op basis van routine en geduld.

SJC begon met de zelfde basis als in de gewonnen wedstrijd tegen Be Quick. En er werd ook goed begonnen. Want al snel gaf het scorebord de 0-1 aan. Een treffer van Stef van der Zalm die na een fraaie combinatie met Wesley Haasnoot weer eens belangrijk kon zijn voor zijn ploeg. SJC domineerde toonde aan technisch vaardig te zijn maar moesten toezien hoe Hollandia uit het niets op 1-1 wist te komen.
Deze eerste tegenvaller werd goed verwerkt en SJC bleef volharden in het spelen van een eigen spel. En dat leverde via een wereldgoal van Wesley Haasnoot de 1-2 op. De Noordwijker zag de Hoornse keeper ruim voor zijn doel staan een gaf hem met een wonderschone lob het nakijken. Maar Hollandia toonde veerkracht en kwam Al snel weer op gelijke hoogte:2-2.Met die stand werd na een bijna-treffer van opnieuw Haasnoot de thee gedronken.


Goed veldspel

Na de rust kwam Melvin van Stijn Demir Strojil vervangen. SJC kreeg het moeilijker en hoewel het veldspel een ruime voldoende bleef scoren oogde de slimme tegenaanvallen van Hollandia gevaarlijker. De 3-2 kwam er dan ook. Nu moest SJC op zoek naar de gelijkmaker. Dat gebeurde met veel elan en passie.

Florian Wolf reageerde met aanvallende wissels. Billy Travares en de debuterende Lucas Coopmans mochten hun opwachting maken. Het offensief resulteerde in een overwicht en in een aantal dotten van kansen. Waarbij 10 minuten voor tijd een vrije trap van Timo Ruigrok door de paal werd gekeerd. Maar de enorme druk van SJC leverde toch niet de gewenste gelijkmaker op. In de slotminuut counterde Hollandia zelfs nog de 4-2 binnen.

Een teleurstellend resultaat na een goed gespeelde wedstrijd. Zondag voor SJC de thuiswedstrijd tegen Hoogeveen welke met 2-0 wonnen van HBS. Omdat concurrent JOS eveneens wist zijn winnen bezet SJC nu de vierde plaats.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>