Jan Passchier scoorde maar liefst vijf maal.

Fluks boekt grootste overwinning

Algemeen Sport

Fluks gedreven om voor eigen publiek veel te scoren en boekt de grootste overwinning van het seizoen.

Zaterdag kwamen de korfballers van Eureka uit Rotterdam op bezoek in Noordwijk. Fluks wilde vanaf het begin van de wedstrijd laten zien dat er voor deze ploeg niets te halen viel in Noordwijk en begon daarom sterk aan de wedstrijd.
De score werd vrij snel geopend en Fluks wist door Marlou Passchier, Joost Passchier, Wouter Westgeest en Jan Passchier direct het eerste gat te slaan voordat Eureka door 2 scores in één minuut wat terug kon doen. Fluks bleef in deze fase van de wedstrijd goed scoren en liep uit naar 10-2. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft leek er bij een heer van Eureka iets te knakken, na felle en fysieke rebound duels besloot de heer van Eureka zijn tegenstander uit frustratie een stomp in de rug te geven en hij kreeg hiervoor direct de rode kaart te zien. Dit zorgde voor wat oponthoud in de wedstrijd. Fluks eindigde de eerste helft met een comfortabele 12-4 voorsprong.
Ook in de tweede helft begon Fluks sterk, en gingen de Noordwijkers verder met het uitbouwen van de voorsprong. Al snel stond het 16-4. Het ging Fluks (te) gemakkelijk af en dit was dan ook terug te zien in de scherpte in deze fase van de wedstrijd. Het schotpercentage ging omlaag en er werden makkelijke kansen gemist. Eureka kreeg 2 strafworpen mee en kwam op 16-6. Daarna liep Fluks weer verder uit, en daarnaast vermaakten zij het publiek met leuke acties die niet altijd tot scores leidden. Het was Joost Passchier die voor het eerst dit seizoen de teller voor Fluks op 20 wist te zetten met een fraai afstandsschot (20-6). Met nog 10 minuten op de klok ging Fluks op jacht naar meer doelpunten, en de wedstrijd eindigde in een mooie 25-8 voor Fluks.

Voordat de zaalcompetitie begint speelt Fluks volgende week de laatste veldwedstrijd uit bij Thor.