Kunstroute viert eerste lustrum | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
De organisatie van de kunstroute werd in de bloemetjes gezet. | Foto: Ina Verblaauw
De organisatie van de kunstroute werd in de bloemetjes gezet. | Foto: Ina Verblaauw (Foto: )
Cultuur

Kunstroute viert eerste lustrum

Voor het vijfde jaar werd afgelopen weekend de Kunstroute georganiseerd. 30 Kunstenaars stelden hun atelier open voor het publiek om nader kennis te maken, vragen te stellen of zo maar een kijkje in de keuken van de kunstenaar te nemen. De opening vond plaats op vrijdag 23 augustus in Grand Hotel Huis ter Duin. Thema dit jaar: 'When art meets poetry'.

Door Ina Verblaauw

Van elke kunstenaar was één werk tentoongesteld, met daaraan gekoppeld een gedicht. Drie gastkunstenaars uit Noordwijkerhout en De Zilk hadden eveneens werk ingeleverd. "Ook dit jaar weer trots dat we het voor elkaar hebben gekregen deze Kunstroute te organiseren", aldus kunstenares Henriëtte Kors, organisator van het eerste uur. Zij bedankte de vele sponsoren om dit evenement weer succesvol te laten zijn.

Gastheer Justin Noorlander was verheugd te kunstenaars te gast te hebben in "deze herberg op de duin. Ik loop een schilderij binnen, iedere dag dat ik hier kom", aldus Noorlander. Joke C. Bos nam de gelegenheid het bestuur van de Kunstroute in het zonnetje te zetten. "We begonnen op het Vuurtorenplein, een kleine kunstroute op zich. Toen we daar weg moesten en ons verspreidden over heel Noordwijk, kwam Henriëtte met het idee om de Kunstroute in de huidige vorm te organiseren. Samen met Els van Meurs, Marijke Bannink, Maddy Schwarz en Erna Schenk hebben zij een prachtig evenement op de Noordwijkse kunstkaart gezet". Herma van Piekeren en Laura Beekman zorgden voor een muzikale interpretatie van een aantal gedichten. De muzikale omlijsting werd verzorgd door het Kwartet Rob Boxhoorn.

Rembrandt in hoogsteigen persoon liep beide dagen door de straten langs de kunstroute en door de Kerkstraat met een schilderijenlijst en palet. Er werd veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid met hem of zelfs door hem gefotografeerd te worden. Hij had het warm in de 25 kilo wegende mantel. Het bijzonder warme weer was mede oorzaak van de iets tegenvallende bezoekersaantallen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>