Opnieuw vertraging bij renovatie SJC | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Een mooi droom of gaat het er toch van komen?
Een mooi droom of gaat het er toch van komen? (Foto: Cor de Mooy)
Politiek

Opnieuw vertraging bij renovatie SJC

De voetbalvereniging SJC is zeer onaangenaam verrast door het besluit van de ODWH. Op grond van de actuele stikstofdiscussie meende deze de vergunning tot nieuwbouw voorlopig in te trekken.

Het is een tegenvaller nu recentelijk in zee is gegaan met het bouwbedrijf van BAM. Deze grote landelijke aannemer heeft te kennen gegeven het nieuwbouwproject te willen uitvoeren indien daar door de gemeenteraad toestemming voor wordt gegeven. Dat de bouw opnieuw wordt vertraagd is een tegenvaller van jewelste. Terwijl aanvankelijk het tijdschema heilig was verklaard en het college SJC nadrukkelijk had belooft dat het eeuwfeest in eigen clubhuis zou worden gevierd lijk het nu volledig uit de hand te lopen. Want alle vergunningen van nieuwbouwprojecten die in de buurt liggen van door Europa aangewezen natuurgebieden moeten opnieuw beoordeeld worden. Voor SJC is Coepelduynen, het duingebied tussen Noordwijk en Katwijk, het bezwaarlijke natuurgebied. De vergunningsaanvraag moet nu opnieuw beoordeeld worden op basis van uitstoot van stikstof. Welke consequenties dit heeft is bepaald onduidelijk. Feit is dat het sportpark Lageweg er voorlopig bij zal blijven liggen zoals het nu is.

De voetbalclub kan zich voorbereiden op een langer verblijf in de noodaccommodatie. Wel zijn inmiddels na de renovatie de 3 voetbalvelden weer beschikbaar. Maar het gebruik van het noodzakelijke vierde veld zal nog wel een seizoen langer op zich laten wachten. Vanuit het SJC-bestuur komen nog wel positief enthousiaste berichten en men verklaarde dat men alle vertrouwen heeft in de gemeente Noordwijk. En men rekent er vast op dat al het mogelijke gaat worden gedaan om zo snel mogelijk tot nieuwbouw te kunnen overgaan. Leden en supporters kijken er desgevraagd wat minder optimistisch tegen aan. Bij sommigen is er de angst dat sponsoren zullen gaan afhaken. De kritiek op de traagheid van de ODWH wordt luider en enkelen melden dat het vertrouwen in de politiek is weggezakt.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>