Flowerparade in teken van beroepen | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Dit is een impressie van de praalwagen van de gemeente Noordwijk. | Afb.: Jora Vision
Dit is een impressie van de praalwagen van de gemeente Noordwijk. | Afb.: Jora Vision (Foto: )

Flowerparade in teken van beroepen

Op zaterdag 10 augustus zal er weer een bonte en vooral kleurrijke stoet praalwagens en luxe auto's door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk rijden. Duizenden toeschouwers zullen zich weer kunnen vergapen aan de creativiteit van de ontwerpers en de vaardigheid van de arrangeurs die de voertuigen zullen opsieren voor een 'rijdend theater' zoals insiders vol trots de Flowerparade betitelen.

Door Piet van Kampen

Het is alweer de 74e editie in een lange traditie. Gijs Ravensbergen van de Stichting Rijnsburgs Bloemencorso heeft naar aanleiding van het gekozen thema 'Beroepen' de ruwe schetsen gemaakt die door Jora Vision zijn gevisualiseerd. Ook de productie van de praalwagens in bij hen in goede handen en Daan de Mooij zorgt weer voor de bijpassende figuratie. Aan hoofdarrangeur Astrid Lankhuizen die al 40 jaar dit mooie werk doet opnieuw de uitdaging om samen met vele helpende handen er weer een mooie harmonieuze kleurrijke rijdende bloemenzee van te maken. Het thema van dit jaar is overigens een keuze van het publiek. Vorig jaar kon men een thema voor dit jaar indienen en uiteindelijk is er voor beroepen gekozen. 'Hier konden wij prima op inspelen en hebben voor beroepen gekozen van sponsors en ook die bij de Flowerparade passen' lichtte Ravensbergen toe.


De Weerman

De tien praalwagens beelden de volgende beroepen uit: Trouwambtenaar van de gemeente, verbinden (Noordwijk i.v.m. de fusie), employé van de Rabobank, Haringrock, kunstschilder, bloemenverkoop, veilingmeester, bloemenveredelaar, muziek en de Weerman. In verband hiermee komt de bekende weerman Piet Paulusma de Flowerparade op vrijdag 9 augustus officieel openen. In tegenstelling tot voorgaande jaren is de kleurenpracht in de hallen Royal Flora Holland al vanaf 16.00 uur te bewonderen. 'Op deze manier kunnen we er meer mensen en met name jongeren van laten genieten' is de uitleg van Hans Oudwater, PR-man van de stichting. 'Het wordt weer een rijdend theater. Geen zwaaiende bloemenmeisjes maar acteurs op de wagens', benadrukt Daan de Mooij.


Route

Vorig jaar werd de route in Katwijk aangepast. De Boulevard werd helemaal afgereden en via de Rijnmond ging het via Rijnsoever naar Noordwijk. 'Het was een succes en daarom doen we het dit jaar weer zo' geeft Oudewater aan. Zoals gebruikelijk zal de stoet van 10 praalwagen en de ruim 40 luxe auto's, begeleid door diverse muziekkorpsen en uiteraard de muziekwagens met de Casual Company en de Blaasbalgen Noordwijk als eindpunt hebben. Op zondag zijn daar nog vele wagens op de Koningin Wilhelmina Boulevard te bewonderen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>