Quick Boys zet de achtervolging in met winst op Noordwijk | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Tjeerd Westdijk probeert langs Joey Ravensbergen en Tim Bloemendaal te komen. | Foto: OrangePictures
Tjeerd Westdijk probeert langs Joey Ravensbergen en Tim Bloemendaal te komen. | Foto: OrangePictures (Foto: Wim Wobbes)

Quick Boys zet de achtervolging in met winst op Noordwijk

De nuchtere nabeschouwing van Kees Zethof voor de camera van TV West mag als kenmerkend worden betiteld. De oefenmeester blijft ten alle tijden een realist en concludeerde terecht dat Noordwijk nog altijd lijstaanvoerder is en dat dus de laatste 4 potjes noch steeds ergens om gaan. Maar dat kon niet verbloemen dat een groot aantal supporters zwaar teleurgesteld richting Noordwijk fietsten, denkend 'Het had zo mooi kunnen zijn'.

Noordwijk begon op de vertrouwde manier en zag al heel snel, hoe een vroege voorsprong er deze keer net niet kwam omdat Wendt, na een perfecte vrije trap van Reynaers ,tegen de paal kopte. Duidelijk was al direct dat Quick Boys het initiatief aan Noordwijk liet en vanuit de snelle omschakeling Noordwijk pijn wilde doen. Vanuit zo'n counter kreeg Quick Boys een 100% kans op een treffer maar De Kruijs verzuimde om eenvoudig raak te schieten.

Na een kwartier had Westdijk na een schot van Achefay ogenschijnlijk een voorsprong kunnen afdwingen maar de spits gleed weg bij de rebound. Vanuit de uitrap van de keeper, de klok stond toen op 16 minuten, sloeg Quick Boys direct toe. Waarbij De Kruijs nu wel trefzeker was: 1-0.
Quick Boys leunde hierna nog iets verder achterover maar bleef razend gevaarlijk in de omschakeling. Noordwijk kwam nog goed weg toen, na een overtreding van Smith, de bal door de scheids net buiten de 16 werd gelegd. In de toegevoegde tijd van de eerste helft ging het helaas voor Noordwijk weer mis. De levensgevaarlijke topscorer Tejan mocht volkomen vrij opkomen en maakte geen fout: 2-0.


Opportunistisch

In de tweede helft zagen we een aandringend Noordwijk dat direct al via Van Staveren en Achefay een grote kans creëerde. Noordwijk startte met gedegen opbouw en vond tegenover zich opnieuw een voornamelijk counterend Quick Boys. Ook al daardoor werd het spel van de rood-witten steeds vaker opportunistisch van aard En dat resulteerde niet al te vaak in mogelijkheden. Nadat, met nog een kwartier te gaan, van Nieuwkerk geen kans zag gebruik te maken van het uitglijden van Overvliet en de 100% kans om zeep hielp, waren de echte hoogtepunten voorbij. Kees Zethof probeerde met het inbrengen van Rietveld voor Smith en Bosma voor Achefay nog wat. Maar veel effect sorteerde dit ook niet.


Nog vier wedstrijden

Zo kwam het eind aan de klassieker waarbij deze keer de Katwijkers zegevierend de eindstreep haalden. Noordwijk begint op 4 mei aan het slot van deze competitie, in Harderwijk tegen VVOG. Daarna volgen respectievelijk DOVO, Hoek en tot slot op 25 mei, Eemdijk. Quick Boys moet nog uit naar FC Lisse en Odin '59 en ontvangt op Nieuw Zuid nog VVOG en ONS Sneek. De beide ploegen kunnen zich nu zeker geen misstap meer permitteren. Daarom blijft het voorlopig nog even spannend wie van de twee uiteindelijk de kampioensschaal krijgt uitgereikt.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>