Stedoco doorbreekt zegereeks V.v. Noordwijk | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Bryan Jongeneel van Stedoco heeft ruzie met Brayen Bröcker. | Foto: OrangePictures
Bryan Jongeneel van Stedoco heeft ruzie met Brayen Bröcker. | Foto: OrangePictures (Foto: Wim Wobbes)
Sport

Stedoco doorbreekt zegereeks V.v. Noordwijk

Aan de ongeslagen status, sinds begin mei 2018, zou een keer een einde kunnen komen. Dat wist Kees Zethof natuurlijk wel. De coach, die op dit moment over kampioen worden nog met niemand wil praten, moest ervaren dat het winnen niet eenvoudig is wanneer het even niet mee zit.

Dat 'niet mee zitten' was met name het geval bij schoten van Denzel James en Overvliet op de kruising. Tel daarbij op het zondagschot van doelpuntenmaker Vincent Verheul van Stedoco, waarbij keeper Van Vliet machteloos stond, plus het niet krijgen van een strafschop bij een duidelijk hands geval en het korte verslag van de wedstrijd is gepubliceerd en het verlies verklaard. Maar natuurlijk gebeurde er wel meer op deze middag.


Keeper kansloos

Noordwijk begon zonder de nog steeds geblesseerde keeper Rondeltap en met Mike van Vliet onder de lat. Ook zonder Le Congé die vorige week met hamstringproblemen moest afhaken. Wel met Nick van Staveren opnieuw op het middenveld.
Het beginsignaal van scheidsrechter Frank de Winter werd al snel gevolgd door het affluiten voor een overtreding op spelmaker Thomas Reynaers. De vrije schop leverde echter niets op. Veel andere hoogtepunten vielen er niet te noteren. Bij Noordwijk was James de man die de meeste aandacht wist te trekken. Echte aandacht was er dus wel halverwege de eerste helft voor doelpuntenmaker Verheul. Rietveld greep wat laconiek in bij een Stedoco aanval. Geheel tegen de zijlijn liet hij zich door van Wanrooy voorbij lopen. De daaruit volgende voorzet viel precies op de schoen van Verheul. De spits bedacht zich niet en met de perfecte volley liet hij keeper van Vliet volkomen kansloos. Noordwijk stelde daar een spaarzame mogelijkheid o.a. voor Westdijk tegenover. Wel had het schot van Denzel James op de kruising een beter lot verdient.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld met opnieuw een mogelijkheid voor Westdijk. Discussie was er bij een handsbal van Pinachi van Stedoco binnen de 16. Die wel degelijk voordeel kreeg bij het weg werken doordat de bal, die tegen zijn uitgestoken hand kwam, dood voor hem viel.


Zelfde spelbeeld

Na rust kwam Bröcker als een extra stormram de aanvallende bedoelingen van Zethof duidelijk maken. Noordwijk liet het combineren voor wat het was. Heel opportunistisch ging de bal voornamelijk door de lucht richting de 16. Doordat Stedoco veel mensen rond de 16 posteerde kwamen er spaarzame mogelijkheden. Waarbij zoals gezegd het schot van Overvliet op de kruising viel. Het eindsignaal zorgde voor teleurstelling bij de Noordwijk- supporters. Waarvan zelfs de meest fanatieke moest toegeven dat Stedoco over een goed ploeg beschikt die Noordwijk op de juiste wijze had weten te bestrijden.

Zaterdag speelt Noordwijk de zeer moeilijke uitwedstrijd tegen DSV'33 in Ermelo dat aan de Duinwetering, tegen een ontketend Noordwijk, een 5-0 nederlaag moest incasseren. Inmiddels is het een sterke tegenstander die bijvoorbeeld Quick Boys met 3-0 kansloos liet. Daarnaast scoort men gemakkelijk 68 doelpunten op de teller. Ze staan inmiddels op de tweede plaats met 6 punten achterstand op Noordwijk.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>