| Foto: PR

NOVO behaalt met plezier de zege op Inter Rijswijk

Algemeen

Afgelopen vrijdag kon coach Rieneke Wielenga met NOVO niet beschikken over Tim Oortwijn, want die mocht die week melden dat zijn tweede gezonde dochter ter wereld was gekomen en Gijs Paulides die bij zijn hoogzwangere vrouw moest blijven. Toch reisden de Noordwijkers met volle zin naar Rijswijk voor een leuk avondje tegen het jeugdige derde team van Inter Rijswijk.

Aan de start van de wedstrijd stonden Tom van de Meer, Niels Jansen, Gijs Brasjen en John Klinkenberg in te spelen tegen 14 Rijswijkers. Met een broodje kroket nog in de hand was het wachten op Niels Botman en Patrick Bunt. Beide kwamen naar Rijswijk gesneld vanaf de wedstrijd met heren 2 tegen SKC in de 2e klasse. Daar lieten ze 6 man achter met 2 sets voorsprong en 10-18 in de derde set. Door heren 2 werd met 4-0 gewonnen en Botman en Bunt hadden dus al 3 sets in de benen.

Daarna kon begonnen worden met de wedstrijd waarbij NOVO in het roze speelde om Gijs Brasjen te steunen die genoodzaakt was om als aanvaller te fungeren. Het spel ging gelijk op met servicedruk van beide teams. Bij 19-19 kon NOVO de druk doorzetten en kon alle ballen van de grond houden. De set ging onverwachts met 20-25 naar NOVO en met veel plezier stapte het team de tweede set in. Inter Rijswijk bleek gebroken en NOVO liep in de tweede set gelijk uit naar 0-5. Deze voorsprong werd daarna niet meer weg gegeven tot het wisselbeleid van coach Aafke Verbruggen Inter Rijswijk liet terug komen tot 19-21. Enkel was dat de laatste krachtmeting in de tweede set, want NOVO herpakte zich en maakte de set af met 20-25.

Vanaf de derde set moesten de heren van NOVO alle uit de kast trekken. Beide teams liepen gelijk op tot 11-11, maar daarna nam Inter Rijswijk het voortouw. Een voorsprong van 4 punten kon door NOVO niet meer recht getrokken worden en Inter Rijswijk won de set met 25-22. De vecht en zanglust van NOVO werd er niet minder door. Enkel moest in de vierde wet vanaf 16-16 de Rijswijkers laten weglopen. De set werd afgesloten met 25-20 wat betekende dat de zes roze van NOVO op gaan voor de vijfde set en sommigen voor de achtste set van de avond.
Gesteund door aanmoedigingen van de vrienden van VELO, stapte NOVO optimistisch het veld in. Met twee serviceseries van Bunt en Van der Meer was Inter Rijswijk wederom gebroken. Met 8-2 kon na de veldwissel de wedstrijd binnen gehaald worden met 5-15.

Het volleybalplezier bracht de zes van NOVO een onverwachtse overwinning, die in de kantine nog werd gevierd. NOVO stond wederom weer een dag op de eerste plek, maar RVV bleef in vorm en pakte deze de dag er op gelijk terug. Volgende week zaterdag 2 februari komt VV Utrecht om 15:00 op bezoek op Sportpark Duinwetering bij NOVO. Tegelijk spelen Shot en RVV in Culemborg tegen elkaar, wat de spanning in de top 3 tot een climax kan brengen.