Afbeelding

Themabijeenkomst over pijn in 't Kruispunt

Algemeen

Op 1 november houdt het expertisecentrum Advisium van 's Heeren Loo, een bijeenkomst over het thema pijn. Familieleden, mantelzorgers, vrijwilligers of professionele hulpverleners van iemand met een verstandelijke beperking zijn welkom.

Pijn is een belangrijk waarschuwingssignaal voor een ziekte of aandoening. Het is naast hartactie, bloeddruk, ademhaling en temperatuur de vijfde vitale functie. Pijn op tijd signaleren en goed op ernst kunnen beoordelen is juist bij mensen met een verstandelijke beperking heel belangrijk. Zij kunnen pijn vaak minder goed uiten of anders uiten. Vaker hebben zij met pijn gepaard gaande ziekten en aandoeningen.

Centraal tijdens deze themabijeenkomst staan: Wat is pijn? Hoe signaleer je pijn? Welke invloed heeft pijn op de cliënten?; Instrumenten om pijn te signaleren; zelfrapportage, REPOS en POSAID; Wat kun je doen? Interventies met betrekking tot pijn; pijnsignaleringsplan en pijnbehandeling.

Iedereen is welkom: ouders, familieleden/verwanten, persoonlijk begeleiders, mantelzorgers, vrijwilligers en andere professionele hulpverleners die betrokken zijn bij de zorg en ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking.

De bijeenkomst is op donderdag 1 november in 't Kruispunt, Pianolaan 2 op Zorgpark Willem van den Bergh van 13.30 tot 15.30 uur.

Informatie en aanmelden via Secr.Advisium.NWD@sheerenloo.nl ot tel. 088-037 27 03. Graag even het aantal personen melden. Deze bijeenkomst is gratis.

Uit de krant