Afbeelding
Foto: PR

Chefs ruimen het strand én menukaarten op

Algemeen

Op maandag 13 augustus ruimen chefs van Euro-Toques samen met 150 thuischefs het strand van Katwijk tot Noordwijk op tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. De opruimactie is de aftrap voor Euro-Toques chefs om zich komend jaar in te zetten als ambassadeur voor Goede Vis op menukaarten.

Dat dit nodig is, bleek al uit eerder onderzoek door milieuorganisatie Good Fish Foundation: op 81% van de menukaarten in de horeca was 'rode', niet-duurzame vis te vinden. Met hun actie hopen de chefs dat meer collega's hun voorbeeld gaan volgen om enkel duurzame vis te serveren.
Alle meelopende chefs zijn lid van Euro-Toques Nederland, de vereniging van professionele koks en restaurateurs. Restaurants aangesloten bij Euro-Toques werken met duurzame-, eerlijke- en streekproducten. "De overeenkomst in doelstellingen tussen Euro-Toques en Good Fish Foundation (GFF) was zo sterk dat een samenwerking snel op poten was gezet", aldus Rob Franken, secretaris van Euro-Toques die zelf ook meeloopt met de strandopruimactie.
De etappe van Katwijk tot Noordwijk is één van de 30 etappes van de Boskalis BeacVeenendaal, 10 augustus 2018h Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. Tijdens de etappe op 13 augustus zal er een stuk strand van 3,3 km schoongemaakt worden tussen Katwijk en Noordwijk. Het bestuur en diverse chef-koks van Euro-Toques helpen met nog eens 150 thuischefs het strand schoonmaken. Na afloop van de etappe zullen alle deelnemers één levensgrote vis vormen om meer aandacht te vragen voor schone menukaarten en schone zeeën.

Uit de krant