Afbeelding
Foto: PR

In vierde concert Zomerserie Muziek in Jeroen

Algemeen

Euwe en Sybolt de Jong: vier handen op één orgel

Donderdag 9 augustus kent de 81-jarige Zomerserie van Muziek in Jeroen een primeur. Dan vindt nl. voor het eerst een vierhandige bespeling van het Knipscheer-orgel plaats door de broers Euwe en Sybolt de Jong.

In de afgelopen jaren verscheen van hen een -nationaal en internationaal geprezen- serie cd's met arrangementen voor orgel vierhandig van cantatedelen van J.S. Bach, die door het muziektijdschrift Luister werd gewaardeerd met een 10.

Euwe de Jong is werkzaam als directeur van de Schumann Akademie en als docent muziektheoretische vakken aan het Conservatorium van Utrecht.
Sybolt de Jong is van 1992 tot 2011 verbonden geweest aan het ICO, centrum voor kunst en cultuur te Assen. Hij is werkzaam als componist, docent en arrangeur.


Het programma dat beide broers ten gehore brengen bestaat natuurlijk uit werken van J.S. Bach. Maar niet alleen Bach. Ook Vivaldi, Piazza en Pueri komen aan bod.

De vierhandige en –voetige bespeling is goed te volgen via het grote beeldscherm dat  in de kerk staat opgesteld. Behalve luistergenot mogen de bezoekers ook spectaculaire beelden verwachten van het handen- en voetenwerk van de broers de Jong.

Het concert in de Oude Jeroenskerk begint om 20.15 uur. De toegangsprijs bedraagt  € 7,-, Vrienden en hun introducés betalen € 5,-. Tijdens de borrel na afloop kunnen bezoekers persoonlijk kennismaken met Euwe en Sybolt de Jong en napraten over het concert.

Uit de krant