Projectleider Mark van Oostrum is constant bezig om het strakke werkschema te handhaven. | Foto: WS
Projectleider Mark van Oostrum is constant bezig om het strakke werkschema te handhaven. | Foto: WS

Race tegen de klok

Algemeen

Op woensdag 22 augustus heeft SJC de bekerwedstrijd tegen FC Lisse. Wat nu nog een Sahara-achtige zandvlakte is moet straks het mooiste kunstgrasveld van de Bollenstreek zijn. Het wordt echter een race tegen de klok. Want, zo legt projectleider Mark van Oostrum ons uit, er zijn nog een viertal kritische factoren.

Al weken lang ziet het ooit zo goedogende hoofdveld op het SJC-sportterrein eruit of er een oorlog heeft gewoed. Gigantische machines, zwetende arbeiders, grote bergen zand en stapels materialen zijn zichtbepalend geworden. 'Zou het ooit nog goed komen', vragen veel voetballiefhebbers zich al af. Maar de projectleider glimlacht geruststellend. 'Wat ons betreft licht alles op schema. Alleen zijn er nog wel wat kritische momenten waar we nauwelijks invloed op kunnen uitoefenen', horen wij hem zeggen. Van Oostrum die constant in overleg is met verantwoordelijk bestuurslid Christiaan Hiep van SJC, legt ons uit wat die kritische factoren zijn.


Lage waterstand

Allereerst lijkt de lage waterstand van de Rijn de scheepvaart zo te belemmeren dat het op tijd leveren van de benodigde lavastenen, die vanuit Zwitserland moeten worden aangevoerd, in het geding komt. Een tweede punt is de levering van het benodigde hekwerk. Daarnaast is de door de KNVB verplichte ISO-keuring op de gebruiksnorm nog een onzekerheid. Waarna ook het weer nog een beslissende rol kan spelen. Omdat mogelijke regen het op de juiste wijze lijmen van de kunstgraslaag negatief beïnvloedt. Toch is Mark van Oostrum optimistisch. Want verder ligt alles nog steeds op schema. De drainage is aangebracht en de noodzakelijke riolering eveneens. Deze week al wordt het straatwerk rondom het veld aangebracht.

Als deze eerste strijd tegen de klok onverhoopt toch zou worden verloren ligt er wel een plan B in de bureaulade van SJC. Zusterverenigingen Noordwijk en VVSB zouden bereid zijn om gastvrijheid te verlenen. Zodat de bekerwedstrijd tegen FC Lisse in ieder geval door zal kunnen gaan. Maar de club wil dat alleen in het uiterste geval gaan doen omdat de te verwachten kantineomzet al in de begroting is opgenomen.

Uit de krant