Keeper Rondeltap is verslagen maar Ten Hoope voorkomt koppend een treffer. | Foto en tekst: Wim Siemerink

Noordwijk wint ook laatste hoofdklasseduel

Algemeen

Er stond helemaal niets meer op het spel. En dat was duidelijk zichtbaar want slechts een handjevol toeschouwers waren getuige van deze slotwedstrijd. Die overigens nauwelijks het predicaat wedstrijd verdiende. Maar de uiteindelijk 4-2 winst voor Noordwijk maakte deze succescompetitie wel compleet.

Noordwijk begon tegen de Vlaardingers met de wetenschap dat eerder dit seizoen van hen met 2-1 werd verloren. Dat was mogelijk de reden dat Zethof toch had gekozen zijn gebruikelijke team in te zetten met daarin ook Sander Bosma. Die overigens deze week heeft besloten toch maar af te zien van de overgang richting van Nispen.
Al direct na de aftrap werd de aanval gezocht. Bij deze eerst nog stuitte Westdijk nog op keeper Van Tienen. Maar bij de tweede aanval was het wel raak. De topscorer liet zich opnieuw gelden: 1-0.
Zwaluwen leek niet geschrokken en zette vooralsnog de gekozen strijdwijze voort, afwachten en vanuit de verdediging de combinatie zoeken. Noordwijk liet zich echter, vooral via de razendsnelle James, veel meer zien. En na een halfuurtje leverde James persoonlijk een fraaie treffer af: 2-0.

Bosma geblesseerd

Al heel snel na rust viel er een Zwaluwentreffer. Thomas Reynaers verslikte zich en leverde de bal simpel in. Scholman liet Rondeltap kansloos. Noordwijk oogde mat en 7 minuten later was het ook nog eens 2-2. Een schot op Rondeltap werd het veld in gebokst maar de rebound werd door Mullem omgezet in de gelijkmaker. Inmiddels was Sander Bosma ernstig geblesseerd geraakt en moest per brancard worden afgevoerd. Voor hem kwam aanvaller Jeroen Borsboom in het veld. Die bij zijn allereerste balcontact het net wist te vinden: 3-2.

Waardering

Kort hierna kreeg reservedoelman Aron Wijsman de waardering voor zijn perfecte invalbeurten, toen hijvoor de slotperiode van deze laatste wedstrijd Rondeltap mocht vervangen. Het slotakkoord, zo'n 20 minuten voor het eindsignaal, was weer voor Denzel James: 4-2.
De op wereldreis vertrekkende Raymond Manuputty kreeg in de 88e minuut een verdiend publieksafscheid. Iets heel speciaals omdat er geen vervanger meer werd ingebracht en Noordwijk met 10 man de laatste minuten uitspeelde.

Geweldige groei

Scheidsrechter van den Burg uit Den Haag blies het definitieve eindsignaal van een spectaculaire competitie. Die tot slot het gewenste kampioenschap bracht. En waarbij 2 aanvankelijk heel belangrijke pionnen,te weten Mustafa Amezrine en John van Veen bij de grote gemeentelijke huldiging niet meer aanwezig waren. Maar ook een competitie waarin het team een geweldige groei doormaakte. Waarbij Westdijk zich waarmaakte als topscorer, Emiel Wendt de publiekslieveling werd, Bröcker ook aanvallend van grote waarde bleek en Noordwijk verdedigend al heel snel stond als een huis. De conclusie, dat dit Noordwijk helemaal klaar lijkt voor een succesvol debuut in de derde divisie, is een open deur. Dit moet echter na de welverdiende vakantie nog wel waar gemaakt worden.