Stef van der Zalm is keeper Gianni Kamperveen te snel af. | Foto: Johanna Wever
Stef van der Zalm is keeper Gianni Kamperveen te snel af. | Foto: Johanna Wever

Mooie zege SJC op DHC

Algemeen

SJC blijft in de kampioensrace na de fraaie winst op het Delftse DHC. Ook al omdat Silvolde het tegen Alphense Boys niet wist bol te werken. Maar gemakkelijk zal het niet worden. Want er moeten nog een aantal hobbels worden genomen.

Het was warm aan de Lageweg waar ruim 500 toeschouwers ervoor kozen om het team van Sjaak Polak en die van zijn Delftse collega Rob de Lange aan het werk te zien. En vooral de SJC-supporters kregen uiteindelijk, met 5 fraaie doelpunten, waar voor hun geld.

De omstandigheden waren zo zomers, dat drinkpauzes noodzakelijk werden geacht. Maar de warmte was voor SJC geen beletsel om de strijd nadrukkelijk aan te gaan. Waarbij de bereidheid om elkaars onvolkomenheden gezamenlijk aan te pakken, heel duidelijk zichtbaar was.
Maar dat kon niet voorkomen dat DHC aanvankelijk de gelijke was van SJC. Toch kwamen de eerste echte kansen voor het doel van DHC. Eerst nog schoot aanvoerder Stef van der Zalm op de lat maar even later kon Benji Broekhof de keeper wel verschalken.
Langs het veld was Sjaak Polak inmiddels druk met aanwijzingen geven. En hij benutte een welkome drinkpauze om zijn team de, naar later duidelijk bleek, noodzakelijke instructies mee te geven. Dit gaf direct resultaat want even later was de voorsprong, via 2 uitzonderlijk fraaie treffers van Tom Broekhuizen, uitgebouwd naar 3-0. Vooral het laatste doelpunt, via een atletisch ogende omhaal, bracht de toeschouwers in verrukking.


Onder druk

Na de rust leek DHC zich iets te herpakken. Goed combinerend poogde zij SJC onder druk te houden. Maar deden dit niet zo danig dat er grote kansen werden gecreëerd. Bovendien was de SJC-verdediging attent en keeper Schelvis hoefde slechts een keer echt handelend op te treden.
In de 65e minuut kreeg SJC plots weer een grote mogelijkheid via Jeroen Dedel. En niet veel later forceerde een doorgebroken Rick van Dijk een corner. Uit zo'n spelhervatting kon David Verweij de 4-0 laten noteren. Met deze treffer was de wedstrijd helemaal gespeeld. DHC gaf geen moment meer de indruk er nog in te geloven. Ook niet nadat, tot ergernis van Polak, zomaar de 4-1 werd weggegeven.
Polak bracht Joeri Brinkman binnen de lijnen voor de licht geblesseerde Stef van der Zalm. En Raymond van Heiningen verving Benji Broekhof. Beiden konden duidelijk laten zien dat ook zij het hoofdklasse niveau gemakkelijk aan kunnen. En de zege kwam dan ook niet meer in gevaar.
Uiteindelijk was het slotakkoord opnieuw een doelpunt om de vingers bij af te likken. Rick van Dijk ontfutselde zijn directe opponent de bal. Stoomde middendoor richting de keeper, zette hem op het verkeerde been, en liet de mee opgekomen Jeroen Dedel, heel eenvoudig scoren.


Feest

Na de wedstrijd klonken er, mede door de wetenschap dat Silvolde verloor van Alphense Boys, en Hollandia verloor van Sneek, uitbundige kreten en gezangen vanuit de kleedkamer. Gevolgd door een groot en langdurig clubfeest op het terras van het clubhuis. Waar zanger Alex samen met Krijn van de Bent en zijn staf, een 'slagersfestival' tot leven riepen.
Komend weekend is SJC vrij. Pas op 6 mei is er weer een competitiewedstrijd, thuis tegen Jong Achilles.

Uit de krant