Een feestje bij de tweede goal. | Foto: Johanna Wever
Een feestje bij de tweede goal. | Foto: Johanna Wever

SJC pakt de winst tegen RKHVV: 3-0

Algemeen

Niet iedereen was er vooraf gerust op. Want RKHVV had eerder aangetoond over veerkracht te beschikken. Maar uiteindelijk werd het aan de Lageweg een eenvoudige overwinning. Die met een 3-0 score bepaald niet geflatteerd was maar veel hoger had kunnen uitvallen.

De ploeg van Sjaak Polak deed direct wat er tevoren was afgesproken. Proberen om heel snel te scoren en dan direct op jacht te gaan naar een 2e treffer. En dit droomscenario werd uitgevoerd. Weliswaar met een gewillige scheidsrechter die in een duel met Timo Ruigrok een overtreding zag. De bal ging op de stip en in de 10e minuut was er de 1-0 via een perfecte penalty van Jordi Groot.

SJC ging inderdaad door en hield RKHVV in de tang. Benji Broekhof (hij ontwikkeld zich bijzonder snel) was een plaag voor zijn tegenstander maar zag zijn doelpoging langs de goal gaan.
En de 2-0 kwam niet uit een aanvallende combinatie maar uit een van de wapens van SJC, de spelhervatting gericht op de koppende lange mensen.
Een vrije trap van Timo Ruigrok zeilde tegen de straffe wind in richting tweede paal. De uitkomende keeper was volkomen de weg kwijt en David Verweij kopte slim binnen :2-0.

SJC schrok toen Mike Verhoek, na aangetikt te zijn, in de grond schopte . En daarna langdurig behandeld moest worden. Het leek ernstig en trekkebenend nam hij zijn plaats weer in.
De lange verdediger kwam na rust dan ook niet meer terug. Voor hem ging Juriaan van Duin in het centrum spelen terwijl van Heijningen de rechtsbackplaats in nam. Ook met die bezetting bleef SJC verdedigend overeind.


Mogelijkheden

Hierna kwam er een periode waarin er voor SJC nog een aantal mogelijkheden kwamen. We noteerden ze voor Stef van der Zalm, Benji Broekhof en voor Tom Duindam. De coach wisselde in die periode de licht geblesseerde Rick van Dijk en Timo Ruigrok uit voorzorg, De laatste in verband met een opgelopen gele kaart. Jeroen Dedel en Abbas Al Tamimy waren de vervangers.

In de 65e minuut zag Benji Broekhof zijn inzet tegen de binnenkant van de paal komen. Het terug stuitende leder viel zomaar in de armen van de verbouwereerde doelman. Maar een volgende aanval was het wel raak. Jeroen Dedel zag zijn schot via een been wel in het net verdwijnen: 3-0. Dat RKHVV hierna een paar mogelijkheden kreeg is niet verwonderlijk. Maar de onzeker ogende gasten zagen geen kans om binnen de 16 effectief te zijn.

Intussen roerde zich een enthousiaste groep jeugdige SJC-ers, die zich onder de 300 toeschouwers bevonden. Met luid gezang en tromgeroffel werden hun helden aangemoedigd de score verder te verhogen. Maar dat gebeurde niet meer.
Na afloop ging het direct over de komende wedstrijd op Paaszaterdag tegen concurrent Silvolde. Voor SJC de moeilijke taak ook hier tot winst te komen.

Uit de krant