Brian Bröcker redde de eer enigszins met een doelpunt. | Foto: Archief
Brian Bröcker redde de eer enigszins met een doelpunt. | Foto: Archief

V.v. Noordwijk lijdt onverwachte nederlaag tegen Zwaluwen

Algemeen Sport

V.v. Noordwijk is in Vlaardingen tegen Zwaluwen tegen een niet verwachtte nederlaag opgelopen. Op de voor Noordwijk altijd lastig te bespelen grasmat ging het opnieuw weer niet naar wens. Vooral omdat de collectieve prestatie onder de maat was en Zwaluwen juist dat collectief wist te benutten. Daardoor mag de nederlaag ook niet onverdiend mogen genoemd.

Kees Zethof had het na het ongeslagen behalen van de periodetitel al voorspeld :'Er komt ook een dag dat we tegen een nederlaag oplopen'. En die voorspelling kwam eerder uit dan wenselijk was. Met Rondeltap in de goal in plaats van Amezrine en de herstelde Dorothea nog op de reservebank oogde Noordwijk direct al anders dan in de afgelopen tijd. De sombere omstandigheden straalden ook af op de meegereisde supporters. Hier en daar werden sombere voorspellingen gehoord en de pessimisten zouden inderdaad gelijk krijgen.

Noordwijk straalde niet dat bekende zelfvertrouwen uit van de periodekampioen. Dit terwijl Zwaluwen merkbaar strijdlustig begon om het deze periodekampioen moeilijk te maken. Na een kwartier kwamen er toch wat mogelijkheden waarbij Mannuputty en Wendt net geen kans zagen die te verzilveren. Diezelfde Wendt zag na een halfuur ook nog een geweldige kopbal door de lat gekeerd worden. Maar in de tussentijd was het vooral Zwaluwen die het spel naar zich toe wist te trekken. Niet door een aanvallende speelwijze maar door stevig verdedigen als wapen te gebruiken om in de omschakeling Noordwijk te verrassen. In de 37e minuut zagen zij een inzet op het staande aluminium zag gekeerd. De rust kwam echter met 0-0 op het scorebord.

Noordwijk kwam niet goed terug uit de kleedkamer. Men was te afwachtend, de combinaties liepen niet geweldig en ook steunpilaar Denzel James zag geen kans de ban te breken. Binnen het kwartier stond het plots 2-0. Eerst was het een prachtige volley van Merrelaar en twee minuten later was het Gillet, na heel slordig balverlies bij Noordwijk, die met een kopbal Rondeltap kansloos liet.

De supporters werden onrustig en voorzagen de eerste nederlaag van het seizoen. Maar tien minuten later maakte Bröcker er met een frommelgoal toch nog 2-1 van Toen gloeide er zelfs bij de meest pessimistische supporter een vonkje hoop. Inmiddels had Dorothea zijn rentree gemaakt en werd direct na de treffer ook James vervangen door Hoogerwaard.
Noordwijk speelde inmiddels tegen 10 Vlaardingers omdat James werd neergehaald door de scherp spelende Hofman, die bij een zware tackle rood zag voorgeschoteld. Bij Noordwijk werd het hierna pompen of verzuipen. Het oogde allemaal machteloos en in de stand kwam ook geen verandering meer.

Deze week is een bekerweekend met een uitwedstrijd tegen de reserves van Quick. Een week later wacht Smitshoek in een thuiswedstrijd.

Uit de krant