Harde verwijten van bewoner Kroonsplein voor gemeente | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Politiek

Harde verwijten van bewoner Kroonsplein voor gemeente

'De plannen zorgen ervoor dat de huidige bewoners door de hoogbouw letterlijk in het donker komen te wonen en dat het gebied minder leefbaar wordt'. Dit hield de heer Paul van Hattem de gemeenteraad voor over de plannen Jan Kroonsplein.

Hij had inzicht gekregen tijdens een bezoek aan een informatieavond over de toekomst van het plein, die niet door de gemeente Noordwijk maar door een van de grondeigenaren in dat gebied was belegd. De inspreker was niet alleen ongerust over het ontwikkelen van het Jan Kroonsplein maar hekelde ook de plannen voor Esplanada en het Gat van Palace. Hij sprak van 'extreme hoogtes' in die plannen, waaraan volgens hem inmiddels rechten worden ontleend om nu overal maar tot deze hoogte te ontwikkelen.
De heer Van Hattem uitte ook het vermoeden dat de grote ontwikkelaars het in Noordwijk voor het zeggen hebben. De gemeente zou geen kans zien om voor de belangen van de bewoners op te komen of hen te beschermen tegen de belangen van de grote ontwikkelaars.


Drie keer zo hoog

De inspreker was verbaasd dat er gewoon geen rekening wordt gehouden met de bestaande bebouwing die aansluit op de sfeer van 'het Oude Vissersdorp'. Over zijn eigen situatie merkte Van Hattem op: 'De bebouwing die op stapel staat is gewoon 2 tot 3 keer zo hoog als de gebouwen in de omgeving. Inmiddels wil men komen tot een hotel vlak voor onze neus. En nota bene een ingang van een parkeergarage op 2 tot 3 meter afstand van de voordeur. Wij vragen ons af, wie bedenkt toch zoiets'.
De inspreker klaagde ook over de overlast die het afbreken van de voormalige Passage met zich meebracht en nog brengt. Inspreker pleitte voor een conserverend beleid en brak een lans voor de herbouw van het aloude Palace Hotel. Hij kondigde aan dat zijn inbreng in een brief aan de gemeenteraad was gestuurd en zei benieuwd te zijn naar de antwoorden in deze.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>