Uitstel moet uitvoering van HvO-plannen versnellen | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Politiek

Uitstel moet uitvoering van HvO-plannen versnellen

Een gebed zonder eind of de noodzakelijke zorgvuldige behandeling van een ontwikkeling die van grote invloed zal zijn op de toekomst. Die kwam nadat de gemeenteraad besloot om de beslistermijn omtrent het bestemmingsplan en exploitatieplan Hotel en Résidence Oranje met 10 weken te verlengen.

Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Want er leeft bij het besef dat het wel heel erg lang duurt. Alkemade (CDA) bleek uiterst kritisch over manier waarop de wethouder de gemeenteraad heeft geïnformeerd en hekelde ook de hoeveelheid tijd die er steeds wordt gebruikt. Peter van Bockhove (LSNZ) werd ook ongeduldig: 'Dit is een soort never ending story met stapels brieven en juridische adviezen. We gaan er met zijn allen niet goed mee om'.
Taetske Visser (Puur) kwam met een opvallende uitspraak, 'Wij willen voor de Hotels van Oranje geen uitzondering maken. Daarom willen wij wel 10 weken uitstel om de voortgang in dit project te bespoedigen. Koppel (PvdA/GL) ondersteunde haar en verduidelijkte dat hij via een exploitatieplan de gestelde kaders die werden overeengekomen wilde waarborgen.
Wethouder Bakker bepleitte het uitstel met een maar. "Maar, er is de het laatste jaar wel degelijk voortgang gemaakt, heel hard, adequaat en constructief gewerkt. Begin augustus besloten we alsnog een ander weg te gaan. We zijn nu wettelijk verplicht een tweeporenbeleid te volgen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>