Afbeelding

Drainage onder Boulevard blijkt nauwelijks van nut

Algemeen Politiek

wateroverlast ♦ Het grondwaterpeil in Noordwijk en met name in en rond de K.W. Boulevard is nog steeds niet op het beloofde peil. De met vlagvertoon aan de opdrachtgevers opgeleverde drainage compleet met bijbehorende pompinstallatie, blijkt onvoldoende zijn beoogde werk te doen.

Wethouder Salman deelde dit mee aan de politiek. Hij kondigde onderzoek en maatregelen aan wat mogelijk nog 4 tot 6 weken tijd kost. Het bouwteam, bestaande uit de aannemer Van Vulpen, Wareco, Rijnland en gemeente is verantwoordelijk en heeft volgens de wethouder vastgesteld dat er per dag slechts de minimale hoeveelheid van 5% wordt weggepompt. Dat betekent slechts 25 m³ per etmaal terwijl er een afspraak geldt van 600 m³. Aan de gedupeerde omwonenden was toen toegezegd dat alles heel snel zou worden opgelost en dat het grondwaterpeil zou worden terug gebracht naar het peil van 2007. Hun is een nadeelcompensatie in het vooruitzicht gesteld maar ook dat kan nu dus nog niet definitief worden afgerond.

De ooit met veel tam tam door het Hoogheemraadschap geplaatste 'dijk in het duin' heeft Noordwijk bepaald niet opgeleverd wat er allemaal was voorgehouden. Van verschillende kanten was er daarnaast al veel kritiek op de waterhuishouding in Noordwijk. Waar nu een nieuw hoofdstuk aan wordt toegevoegd. Het onderzoek moet nu duidelijkheid geven wie er verantwoordelijk blijkt voor deze 'misser', Wareco of aannemer van Vulpen. Maar nog belangrijker, hoe de huidige problemen snel kunnen worden opgelost.

Uit de krant