2017 | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Binder

2017

Een fonkelnieuw jaar. Een nieuwe start. Compleet met goede voornemens. Die zullen in mijn geval niet veel anders zijn dan 12 maanden geleden. Hoewel, mogelijk komt het er dit jaar van om eindelijk een eerder genomen beslissing dit jaar tot uitvoering te brengen. Hoe meer ik er over schrijf, hoe meer ik ervan overtuigd raak dat ik dit moet doen. Mijn ervaringen met de politiek optekenen in een boekwerkje.

Maar eerst wachten er nog andere taken. Onder andere deze column verzendklaar maken en richting de redactie sturen. We zitten nog even in een periode dat we elkaar op ieder moment weer overladen met de beste wensen. En dat doe ik dus ook nu maar als eerste. Alle lezers, alle lokale politici, bestuurders, ondernemers, vrijwilligers, vrienden, relaties, onder-, boven- en overburen, sportvrienden, de ramenwasser, de vuilnismannen plus iedereen die niet tot deze groepen horen wens ik een fantastisch 2017 toe.

Zo! Dat is gebeurd. Nu weer de gewone zaken. Met deze week de hervatting van de lokale politieke processen. Mooie dingen staan er te gebeuren. De wethouder heeft beloofd om tijdens de commissievergadering van 10 januari met spectaculaire oplossingen te komen voor de parkeerproblemen in Noordwijk. Hopelijk heeft hij al rekening gehouden met de deze week door het CBS in het nieuws gebrachte prognose dat het aantal auto's in de komende jaren met zo'n 5% zal groeien. En bij gebrek aan goede bereikbaarheid via het openbaar vervoer zullen onze gasten dus nog vaker een parkeerplekje nodig hebben.
Deze week komt opnieuw de huisvesting van statushouders aan het Uitvaltij op de agenda. De voormalige school kan worden omgebouwd. De angstkreet van het schoolhoofd dat het voorbestaan van haar school gevaar loopt indien er slechts 'enge zwarte mannen' worden gehuisvest heeft zijn weerklank gevonden bij het college. Het voorstel is een beperkte opvang van enkele gezinnen. Waardoor er zelfs ruimte over blijft om het aantal leerlingen te laten groeien. Bovendien komt er in het gebouw ook nog eens een ontmoetingsplek voor statushouders en omwonenden. Zodat ze elkaar beter kunnen leren kennen. Dus wordt 2017 mogelijk een jaar van verzoening. Mijn wens is dat dit met coalitie en oppositie ook gaat gebeuren.
Deze week werden in een regionale krant oude politieke koeien uit de sloot gehaald. Noordwijk werd afgeschilderd als een broedplaats van addergebroed. Het beschadigen van mensen bleek een doel op zich. Voormalige politici 'met boter op het hoofd' roerden zich. Allemaal oude koek, helaas met onwaarheden en aannames. Geen reclame voor Noordwijk. Mijn wens voor 2017 is dat de huidige volksvertegenwoordigers zich hierdoor niet gek laten maken. Geen domme dingen doen. Politieke motieven even laten voor wat ze zijn en volwassen handelen. De handen ineen slaan. Zich niet gek laten maken door deze 'vreemdeling'. En dan kan het een mooi, nuttig jaar richting verkiezingen gaan worden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>