Peter van Bockhove was ook tijdens de algemene beschouwingen weer anders dan anderen.
Peter van Bockhove was ook tijdens de algemene beschouwingen weer anders dan anderen.

Van Bockhove: ‘Grond Space Business Park lijkt onverkoopbaar’

Algemeen Politiek

opvallend ♦ Lijst Salman Noordwijk Zelfstandig blijft toch opvallend in de lokale politiek. Tijdens de raadsvergaderingen onderscheidt fractievoorzitter Van Bockhove zich van anderen door tijdens zijn inbreng steevast te gaan staan.

Ook tijdens de algemene beschouwingen was er een opvallende afwijkende presentatie. De fractievoorzitter kwam niet met een door de fractie samengesteld document wat moest worden voorgelezen. Maar zoals altijd bleek van Bockhove zich beter te voelen in de rol van politiek entertainer. Achter het katheder gebruikte hij het lijvige boekwerk waarin de meerjarenbegroting was opgetekend om zijn commentaar op het beleid te becommentariëren. Daarbij toonde hij zich eigenlijk bij ieder onderdeel voor een deel positief en voor een deel kritisch.

Helaas bleek de hem beschikbare tijd tekort om volledig te zijn. Maar omdat er later voldoende tijd beschikbaar bleef gunde de voorzitter van de gemeenteraad hem als enige een tweede termijn. Lijst Salman bleek bovendien ook de enige partij te zijn die geen aanleiding zag voor het indienen van moties. Terwijl ieder zichzelf respecterende politieke partij het gebruikelijk van belang acht om zich via een aantal moties te profileren.
Peter van Bockhove bracht nog wel een bijzonder hangijzer onder de aandacht. Volgens hem wordt het tijd om een ander beleid te voeren bij de uitgifte van grond liggend op Space Business Park Noordwijk.

Het principe is dat er alleen vergunning wordt verleend aan ruimtevaart of ESTEC gerelateerde bedrijven Volgens Lijst Salman NZ wordt het onhoudbaar om aan dit principe vast te houden. Van Bockhove: 'We moeten onze zienswijze veranderen want de grond lijkt onverkoopbaar omdat we aan dit principe willen vast houden.'
Het college reageerde daar toch afwijzend op. Volgens het college is juist in de regio de afspraak gemaakt dat dit een speerpunt moet zijn in de Economische Regio Agenda. Bovendien hecht men sterk aan de status van enige spacepark in heel Nederland.

Uit de krant