Voor het derde jaar op rij worden opnieuw records verbroken. | Foto: PR.
Voor het derde jaar op rij worden opnieuw records verbroken. | Foto: PR.

Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: 12.8 miljoen

Verenigingen

Met een opbrengst van bijna 13 miljoen euro verbreekt de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij al haar records. Verenigingen uit Noordwijk haalden samen 40.122 euro op. Zijne Majesteit de Koning gaf de voorzet met zijn bewogen quote en iedereen kopte deze massaal in.

Algemeen Directeur Frank Molkenboer: “Prachtig dat mensen ook in deze tijden bereid zijn om ‘hun cluppie’ te steunen. Dit is een geweldig gebaar naar het verenigingsleven en al hun vrijwilligers.” De Grote Clubactie heeft financieel, sociaal én maatschappelijk grote impact, vindt ook koning Willem-Alexander: “Verenigingen verbinden en zijn de bouwstenen van onze maatschappij. Met de Grote Clubactie krijgen verenigingen overal in Nederland een extra financieel steuntje in de rug. Clubs in sport, hobby en cultuur blijven daardoor toegankelijk voor iedereen. Geweldig dat zoveel enthousiastelingen zich steeds weer inzetten om de actie tot een daverend succes te maken.”

Digitale deuren

350.000 leden van 5.500 verenigingen gingen samen langs de (digitale) deuren. Dit jaar bleek dat men meer dan ooit bereid was om een club te steunen. Van voetbalvereniging tot fanfare en van gehandicaptenvereniging tot postzegelverzamelaarsclub: de Grote Clubactie is er voor iedereen die, uit liefde voor de club, een steentje wil bijdragen. Voor clubs van 10 tot 3.000 leden. 

Dure tijden

Energieprijzen rijzen de pan uit, inflatie is op een ongekende hoogte en alles wordt duurder. Ook voor verenigingen. De Grote Clubactie maakt het voor clubs mogelijk om ook in deze dure tijden extraatjes te blijven organiseren voor hun leden. Zo kunnen verenigingen nieuw materiaal aanschaffen, vrijwilligersdagen organiseren en nog veel meer. Uit liefde voor de club hebben mensen zich meer dan bereid getoond om een steentje bij te dragen.

Dit jaar deden in Noordwijk de volgende clubs mee en zij haalden de volgende bedragen op. Hiervan gaat 80 procent naar de club.

Noordwijk

VV Noordwijk: 12.975 euro

Gymnastiek en Sportvereniging DOS: 5.895 euro

Fluks Korfbal: 828 euro

TTV: 624 euro

Zwem- en Poloclub: 453 euro

Twirlvereniging KNA: 312 euro

Badminton Club BIOS: 303 euro


Noordwijkerhout

Gymnastiek Ver. GIOS: 7.398 euro

Scouting St. Jozef: 2.934 euro

TV De Boekhorst: 2.925 euro

MV St. Jeanne d’Arc: 2.676 euro

Don Boscoschool: 2.580 euro

MV Harpe Davids: 219 euro.

Uit de krant