Logo denoordwijker.nl
Ook was er aandacht voor tennis tijdens de Kampioenendag. | Foto: Ina Verblaauw
Ook was er aandacht voor tennis tijdens de Kampioenendag. | Foto: Ina Verblaauw

'Jullie zijn allemaal kampioenen'

  Sport

Voor het derde jaar werd op Hemelvaartsdag de Kampioenendag georganiseerd. Na twee keer in Katwijk, vond deze dag dit jaar plaats in Noordwijk. Het middengebied was die dag omgetoverd tot drie kampioenenparken.

Door Ina Verblaauw

Op park 1, zwembad Binnenzee, vond het waterbasketbal en waterpolo plaats. Park 2 gaf ruimte voor korfbal, hockey, golf, tennis, handbal en springkussens. Sportpark Duinwetering, Park 3 had naast voetbal, honkbal op het veld ook de binnensporten als zitvolleybal, tafeltennis, judo en walking football. In totaal een aanbod van 30 sportmogelijkheden.

Naamgever Dirk Kuyt is een ware held onder de deelnemende sporters. Hij bezocht alle velden en deed veelal even mee. Vanuit het zwembad oversteken naar het hockeyveld kostte hem ongeveer een half uur: high fives, selfies en handtekeningen uitdelen waren hiervan de oorzaak. Met een brede lach op het gezicht begroette hij alle 800 sporters persoonlijk.

In zijn openingswoord zei hij: "De foundation wil mensen met een beperking de gelegenheid geven te sporten en sociale contacten op te bouwen. Blij dat we de Kampioenendag in Noordwijk kunnen organiseren omdat alle sportaccommodaties op loopafstand van elkaar liggen". Een speciale dank ging uit naar Gerben van Duin, die mede bijdroeg deze dag in Noordwijk mogelijk te maken. "Als sporter heb ik groot respect voor de deelnemers; met hun beperking halen zij écht alles uit hun lichaam", aldus Kuyt.

De deelnemers kwamen uit heel Nederland. De sportbonden leverden de scheidsrechters en stelden de teams samen. Het eind van het seizoen betekent ook dat de finale van competitiewedstrijden gespeeld werden. Zij werden als kampioenen apart gehuldigd en kregen een medaille van Dirk persoonlijk omgehangen. Aan deze kampioenswedstrijden ontleent de dag zijn naam.

"Maar, jullie zijn allemaal kampioenen", riep een glunderende Kuyt op het hoofdveld van V.v. Noordwijk, waar de huldigingen plaatsvonden. Als klap op de vuurpijl nog een spetterend optreden van Frans Duijts met vele verzoeknummers. Frans ging ook voor in de polonaise over het veld, dat voor de gelegenheid uiteraard rolstoelvriendelijk was. Noordwijk kan terugkijken op een prachtig, warm evenement.

Meer berichten