Logo denoordwijker.nl
 | Foto: Ron van der Linden
| Foto: Ron van der Linden
Sport

V.v. Noordwijk is op de goede weg

  Sport

De strijd om de bovenste plaatsen lijkt toch niet zover weg als aanvankelijk gedacht. De fraaie overwinning van Noordwijk op DFS en het verlies van koploper Achilles Veen doet de hoop herleven. Ook al omdat de koploper aanstaande zaterdag de te kloppen tegenstander is.

'Hé Denzel, ga je vandaag nog wat doen', riep Brian Bröcker nog niet lang geleden voor iedereen te horen richting zijn teamgenoot Denzel James. Deze aansporing had de snelle en behendige speler zaterdag in Opheusden niet nodig. Vanaf minuut een was hij bij de les en scoorde na ruim twee minuten de 0-1. Bröcker zelf zou deze middag ook een hoofdrol vervullen met als hoogtepunt een fraaie omhaal waarmee hij in de slotseconden het net liet bollen.


Oude doen

De Noordwijk-supporters lijken inmiddels wat minder ongerust. De ploeg komt langzaam maar zeker in oude doen. De terugkeer van Emiel Wendt blijkt van grote invloed op het collectief. Zijn bereidheid om foutjes van medespelers te helpen corrigeren slaat langzaam over op de rest van de ploeg. Die in de eerste wedstrijden die bereidheid achterwege lieten en zich vooral individueel leken te manifesteren.
Tegen DFS mocht worden gesproken over een teamprestatie en dat belooft veel goeds voor de toekomst. Met de voor Noordwijk zo belangrijke Dorothea weer in de basis ging Noordwijk dus voortvarend van start. En de 2-0 kwam er ook al snel. Dit keer was het Lomis die raak mocht schieten.


Nonchalance

Dat DFS een tegengoal mocht maken kan op rekening van nonchalance geschreven worden. Verdedigend was het even mis en voor DFS was het raak:1-2.
Na rust bleek DFS zich niet zomaar gewonnen te geven en af toe werd het weer billen knijpen. Maar Noordwijk herpakte zich en James gaf Wendt na ongeveer een uur de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Maar de doelman reageerde attent.
Hierna was het Bröcker die vanuit een corner bijna stiekem een mogelijkheid kreeg. En vijf minuten later was het dan wel raak. Een inzet van Lomis werd gepareerd maar de afvallende bal werd een prooi voor Borsboom: 1-3.


Koploper

De wedstrijd was gespeeld en de uitslag leek er te staan. Maar toen kwam er de mooiste goal van de dag. En zoals al gezegd was het Bröcker die daarin de hoofdrol vervulde. De verdediger ging overmoedig de 16 in en met zijn rug naar het doel en met een fraaie omhaal was het raak: 1-4.
Noordwijk gaat nu met heel veel zelfvertrouwen naar het Brabantse Veen om het daar koploper Achilles moeilijk te maken. Zij verloren hun wedstrijd tegen Hoek met 3-1. Waardoor de achterstand van Noordwijk is terug gebracht tot 6 punten. Bij winst zou dus alles weer mogelijk gaan blijken. Bij verlies zal het allemaal moeilijker zijn.

Meer berichten