Afbeelding
Foto: pr

Kom in de Kas bij Nieuwe Wetering

Evenement

Kom in de Kas wordt op zaterdag 6 april op een feestelijke manier geopend. De officiële openingshandeling wordt namelijk om 10.00 uur bij Ruitenfleur verricht door burgemeester Astrid Heijstee-Bolt en de voorzitter van Platform Tuinbouw Veenstreek, Rob van Ruiten. Zij openen daarmee niet alleen symbolisch de deuren van de bedrijven die meedoen aan Kom in de Kas maar ook de kunstroute door het bedrijf van Ruitenfleur. Deze kunstroute is samengesteld uit werken van regionale kunstenaars die zij geïnspireerd op ‘Groene Liefde’, het thema van Kom in de Kas dit jaar, gemaakt hebben. 

Geluk

Met het thema Groene Liefde benadrukt de organisatie dat bloemen en planten emoties overbrengen en bijdragen aan het welzijn en geluk van mensen. Ook staat het thema symbool voor de passie van de tuinbouwondernemers in Nieuwe Wetering. Bezoekers aan Kom in de Kas kunnen de hele dag (van 10.00 uur tot 17.00 uur) kennismaken met hun ondernemersgeest en het enthousiasme. Er zijn zes verschillende glastuinbouwbedrijven die bezocht kunnen worden. En op die bedrijven is er van alles te zien en te beleven. Van duurzaam mestgebruik tot telen met LED-verlichting. En van een blik op historisch tuinen tot moderne en innovatieve manieren om sierteeltproducten produceren. 

Bij de bedrijven en onderweg langs de route worden ook leerzame, extra activiteiten georganiseerd, zoals informatie over biologische bestrijdingsmiddelen in de vorm van beestjes, levendige muziek, een tentoonstelling over de ontwikkeling van de tuinbouw, een knuffelhoek met dieren, een speurtocht voor de kinderen en een schminkhoek. 

Vervoer

De bedrijven zijn per fiets of te voet het best bereikbaar. De bedrijven en activiteiten liggen namelijk vrij dichtbij elkaar. Automobilisten zijn natuurlijk ook welkom. Om het de bezoeker makkelijk te maken, zijn er op diverse plekken langs de route parkeergelegenheden gemaakt. De ter plaatse aanwezige verkeersbegeleiders wijzen graag de weg. Daarnaast rijden er de hele dag twee gratis busjes door het gebied.

Bedrijven

De deelnemende bedrijven aan Kom in de Kas 2024 zijn: Akerboom Freesia, Firma Bosdijk, Ruitenfleur, Hoogenboom Alstroemeria, Hans van der Meer Astilbe en Elstgeest Potplanten. Meer informatie over de deelnemende bedrijven en de activiteiten zijn te vinden op www.komindekas.nl/locaties/nieuwe-wetering,  of op Facebook: Kom_in_de_Kas Raveen en op Instagram: Komindekaskaagenbraassem. 

Uit de krant