Logo denoordwijker.nl
<p>Wethouder Roberto ter Hark eerder dit jaar bij de onthulling van het logo op de Muze. | Foto: archief, iv</p>

Wethouder Roberto ter Hark eerder dit jaar bij de onthulling van het logo op de Muze. | Foto: archief, iv

Nieuw seizoen start met drie cultuurmarkten

  Cultuur

Zowel in Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout als in De Zilk is op zaterdag 27 augustus en zaterdag 3 september een cultuurmarkt. Culturele amateurverenigingen en organisaties zullen zich hier op allerlei manieren presenteren.

De cultuursector heeft de afgelopen jaren te maken gehad met de steeds wisselende coronamaatregelen. Hierdoor was het soms onmogelijk om voorstellingen te organiseren. Om de herstart te stimuleren en een hernieuwde belangstelling voor cultuur te enthousiasmeren heeft de gemeente samen met het culturele veld, het actieplan ‘Een Zee aan Cultuur’ opgesteld. Een van de onderdelen is de cultuurmarkt.
De eerste markt is zaterdag 27 augustus van 13.00 tot 17.00 rond de Oude Jeroenskerk in Noordwijk Binnen. Zaterdag 3 september kan iedereen van 10.00 tot 12.00 uur binnenlopen bij een ‘koffiecultuur-ochtend’ in De Duinpan in De Zilk,, terwijl de serie diezelfde dag van 13.00 tot 17.00 uur wordt afgesloten rond het Witte Kerkje in Noordwijkerhout.

Gezellig en laagdrempelig

Het uitgangspunt van de cultuurmarkt is om aan iedereen te laten zien dat Noordwijk nog steeds een breed cultureel aanbod heeft. Cultuur is er voor iedere Noordwijker, in welke vorm dan ook. De markten zijn gezellige en laagdrempelig; er is een mooie balans tussen kraampjes, diverse optredens en kleine workshops. Inwoners, van jong tot oud, kunnen kennismaken en genieten van het aanbod.
Miranda Beuk en Marjolijn van der Jagt werken samen aan de invulling van de organisatie van deze cultuurmarkt.

Iedereen, van balletschool tot amateurtoneelverenigingen en alles wat daartussen zit, is welkom op alle markten om zich te presenteren. Als verenigingen zich nog willen aanmelden is dat mogelijk tot 8 juli. 

Stuur een mailtje naar: marjolijn@vanderjagtpr.nl.

Meer berichten