Korenfestival in de Sint Jeroenskerk | de Noordwijker
Logo denoordwijker.nl
Foto: PR

Korenfestival in de Sint Jeroenskerk

  Cultuur

De officiële opening wordt verricht door Sjaak van den Berg, wethouder van Cultuur om 10.15 uur. Daarna zingt vanaf 10.30 uur om het halfuur een ander koor.

Verschillende van de deelnemende koren komen uit de drie kernen van de nieuwe gemeente Noordwijk. Maar er zijn ook koren van buiten de gemeente.

Nederlands Gebaren Koor

Eén koor springt er dit keer uit: het Nederlands Gebaren Koor. Dat bestaat uit mensen met een gehoorbeperking. Zij zijn niet in staat om op de gebruikelijke wijze te zingen, maar maken in gebarentaal - met op de achtergrond geluidsopnamen - toch muziek met elkaar. Wie dit nooit heeft gezien en gehoord een geheel nieuwe ervaring. Het Nederlandse Gebaren Koor treedt in de St. Jeroenskerk om 14.00 en 16.30 uur op. 

De toegang is gratis, wel is er een gebruikelijke schaalcollecte bij de deur. De opbrengst daarvan gaat dit keer naar het goede doel van dit jaar: het Nederlands Gebaren Koor.

Om 17.00 uur is de afsluiting. De totale opbrengst van collecte en andere acties zal dan worden bekendgemaakt. Alle deelnemers zingen daarna samen met het Gebarenkoor het slotlied 'Zing, vecht, huil, bid' van Ramses Shaffy.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225491&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225489&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=denoordwijker.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=220" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>