Afbeelding
Foto: Frans van Leeuwen

Dag van de Noordwijkse Geschiedenis

Algemeen

Altijd al eens met vrienden willen ontsnappen uit de toren van de Oude Jeroenskerk? Of samen met het gezin op pad willen gaan in een historische legerauto? Kom dan op zaterdag 13 april naar de Dag van de Noordwijkse Geschiedenis. Het is de dag voor jong en oud die in het teken staat van de rijke geschiedenis van de gemeente Noordwijk.

Van de middeleeuwen tot aan de moderne tijd, en van de ontwikkeling van de badplaats tot aan de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog: honderden jaren aan geschiedenis komen middels leuke activiteiten op deze dag tot leven.

Opening op Veldzicht

Tijdens de Boerenmarkt op Veldzicht vindt om 10.00 uur de aftrap van de Dag van de Noordwijkse Geschiedenis plaats. Onder muzikale klanken van fanfarekorps Excelsior zal de burgemeester van Noordwijk de dag officieel openen.

Na de opening staan er op verschillende locaties in Noordwijk Binnen en Noordwijk aan Zee hele leuke activiteiten gepland. Voor jong of oud is er genoeg te doen. Zo zal er in de toren van de Oude Jeroenskerk een heuse escaperoom zijn, is het mogelijk om met metaaldetectoren op Veldzicht op zoek te gaan naar mooie schatten in de bodem en kun je in het Atlantikwall Museum de prachtige collectie bekijken.

Daarnaast kun je onder leiding van niemand minder dan Rens Tienstra op een leuke en luchtige manier kennismaken met muziek van Sint Jeroen door het zelf te zingen.

Aan het einde van de dag kun je tijdens een historische pubquiz in café De Wels je kennis van de Noordwijkse geschiedenis testen. Onder leiding van quizmaster Jan de Vreugd word je meegenomen door de historie.

Alle informatie over de activiteiten, de deelnemende verenigingen en locaties is te vinden op www.dagvandenoordwijksegeschiedenis.nl Kinderen onder de 18 jaar hebben gratis toegang tot de activiteiten. Boven de achttien jaar zijn de kosten €7,50.

Uit de krant