Sylvia Pennings neemt de Noordwijk Ambassadeur Award 2023 in ontvangst. | Foto: Marcel Verheggen
Sylvia Pennings neemt de Noordwijk Ambassadeur Award 2023 in ontvangst. | Foto: Marcel Verheggen Foto: Marcel Verheggen

Tulip Experience wint Ambassadeur Award

Algemeen

Tijdens het goedbezochte Partner Event van Noordwijk Marketing, dat plaatsvond bij Tespelduyn, is de Noordwijk Ambassadeur Award 2023 door burgemeester Wendy Verkleij uitgereikt aan Sylvia Pennings van Tulip Experience Amsterdam. De prijs voor de persoon of organisatie, die Noordwijk het afgelopen jaar zichtbaar, onderscheidend en origineel op de kaart heeft gezet.

Een avond waar verbinding, ambities en trends centraal stonden onder de noemer ‘Wij zijn Noordwijk’. Directeur-bestuurder van Noordwijk Marketing Tim Bottelberghe ging tijdens het Partner Event dieper in op doelgroepen en verhaallijnen waarmee Noordwijk zich de komende jaren kan positioneren als vitale en gezonde bestemming. Daarna belichtte toerismestrateeg Isabel Mosk drie trends die de komende jaren steeds meer impact op toerisme zullen gaan hebben en ook waardevol voor Noorwijk kunnen zijn: natuurbeleving, soloreizen en gepersonaliseerde niche-belevingen. 

Nieuwe publicaties

Noordwijk is klaar voor het nieuwe seizoen, waarvan de start in stijl en in lijn met de historie gisteren werd afgekondigd door ‘badman’ Koen van Toen. Hij nam de nieuwste Noordwijk-publicaties in ontvangst waarmee Noordwijk Marketing en haar partners bezoekers en inwoners informeert en inspireert. Er komt ook nog iets heel moois aan: een kookboek met recepten van Noordwijkse chefs gebaseerd op de principes van de Tuin van Holland en Proeftuin Noordwijk. 

Ambassadeur Award 2023

De uitvraag vooraf leverde drie genomineerden op voor de Noordwijk Ambassadeur Award 2023: Arjan van den Akker, voorzitter van de Noordwijkse Ondernemers Vereniging, historicus Koen Marijt die het verleden, heden en toekomst met zijn verhalen op zo’n mooie manier verbindt. 

De uiteindelijke winnaar was de Tulip Experience Amsterdam, die de meeste stemmen van de genodigden ontving. Burgemeester Wendy Verkleij, die de prijs overhandigde aan Sylvia Pennings: ‘Dit is zo verdiend, hoe jij met je team de Tulip Experience Amsterdam in de afgelopen vijf jaar als unieke bloem- en bolbeleving op de wereldkaart hebt gezet met ook nog een de verkiezing tot ‘best hidden gem’ in Sevilla.’ 

‘Wat een enorme eer en erkenning dat ik hier in het mooie Noordwijkerhout als echter Kokkerhoutse ben verkozen tot Noordwijk Ambassadeur’’, reageerde Sylvia.

Uit de krant