| Foto en tekst: Ina Verblaauw
| Foto en tekst: Ina Verblaauw Foto: Ina Verblaauw

Vijftiende tegel onthuld op Walk of Space

Algemeen

Vrijdag 22 maart werd de vijftiende tegel onthuld op de Kon. Wilhelminaboulevard. Dit keer een handafdruk van de Spanjaard Pedro Duque, die twee keer een ruimtereis maakte in 1998 en 2003, in totaal achttien dagen.


Hieraan voorafgaand een aantal speeches, waarbij wethouder Roberto ter Hark het niet kon nalaten Duque in het Spaans toe te spreken. Het belang van de ruimtevaart voor Noordwijk werd door hem genoemd als ook wat toekomstplannen. De Space Campus werd genoemd en komt er in Noordwijk over een half jaar een groot internationaal congres waaraan meer dan 100 astronauten zullen deelnemen. 

Duque kent Noordwijk; hij werkte vijf jaar bij ESA/Estec. Het druilerige weer kende hij dus ook. Buiten op de boulevard onthulde hij zijn tegel onder toeziend oog van Ter Hark, Barbara Hoppel (Space Expo) en Britta Schade (ESA/Estec). Ook ruimtevaarders André Kuipers, Julie Payette, Reinhold Ewald en Richard Hieb waren aanwezig. Het informatiebord iets verder op de boulevard had een update ondergaan. De foto van Duque prijkt er nu ook op.

Uit de krant